HerNews.gr
Ελλάδα

Κορονοϊός: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες;

Η χαλάρωση των μέτρων είναι γεγονός και αυτό που δεν ξέρουμε είναι πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού;

Για την άρση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η κυρία Γκάγκα μίλησε στην ΕΡΤ για όσα πρόκειται να ισχύσουν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις μάσκες. «Οι μολύνσεις είναι πολλές. Θα ήθελα να σας πω καλές ειδήσεις αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι λόγω του καιρού μπορούμε να είμαστε έξω, χωρίς τη μάσκα».

Συμπλήρωσε: «Τα δεδομένα δεν είναι καλά», τόνισε η κ. Γκάγκα.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού το έχουμε και τηρούμε τα μέτρα μέχρι να χαλαρώσουμε. Δεν είναι η ώρα τώρα», επισήμανε σε ερώτηση για το πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο»,διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας και εστίασε ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για μην κολλήσουμε και να περάσουμε ένα καλό Πάσχα.

τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι από τηνΔευτέρα 2 Μάϊου πιθανότατα δεν θα ήταν απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και ότι καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Ομοίως, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, την ίδια ημερομηνία, ήταν πιθανή και η αφαίρεση της μάσκες σε κλειστούς χώρους πλην των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Την όποια εξέλιξη στην άρση των μέτρων θα την κρίνουν τα υγειονομικά δεδομένα», πρόσθεσε για το θέμα η κυρία Γκάγκα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Θέλω απλά να μπει φυλακή» λέει στους αστυνομικούς το ανήλικο κορίτσι

HerNews ka

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι επίσημοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του

Her News

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτουν οι ηθοποιοί Τζούλη Σούμα & Ανδρομάχη Δαυλού

Her News b