HerNews.gr
Ελλάδα

Eφορία: Για ποιους«ξεκλειδώνει» επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Η εφορία «κρατάει τα κλειδιά» για τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις εκπτώσεις στις πληρωμές φόρων.

«Κέρδη» για εκατοντάδες φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. Φορολογούμενους με λάθη στα στοιχεία τη κύριας κατοικίας και όσους δικαιούνται επιστροφές χρημάτων φέρνει η «γρήγορη» υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

Αναλυτικότερα, οι γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη θα πρέπει στον πίνακα 12 του εντύπου της φορολογικής δήλωσης με το κωδικό ”Αριθμός παροχής ρεύματος”. Θα συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ρεύματος της μισθωμένης κατοικίας των εξαρτώμενων τέκνων τους που σπουδάζουν στο εσωτερικό για να «ξεκλειδώσουν» επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Έτσι για κατανάλωση ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες θα λάβουν επιδότηση 42 ευρώ για τον Ιανουάριο. 39 ευρώ για τον Φεβρουάριο.  39 ευρώ για τον Μάρτιο, δηλαδή συνολικά 120 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Βέβαια θα επιδοτούνται και τους επόμενους μήνες με βάση τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης. Οι αναδρομικές εκπτώσεις θα φανούν στους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος

Επισημαίνεται ότι οι γονείς θα πρέπει στις νέες στήλες των πινάκων των περ. 11, 12 και 13 με τίτλο ”Αριθμός Δήλωσης Μίσθωσης” πρέπει να αναγράψουν τον αριθμό της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της αντίστοιχης σύμβασης μίσθωσης ο οποίος είναι απαραίτητος για την έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Μία άλλη κατηγορία που πρέπει να βιαστεί για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στην εφορία είναι οι φορολογούμενους που έμειναν εκτός επιδοτήσεων λόγω λαθών η παραλείψεων στις περυσινές δηλώσεις. Οι οποίοι, πρέπει να διορθώσουν τα στοιχεία για την κύρια κατοικία και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Έτσι ώστε να λάβουν και αυτοί αναδρομικά τις εκπτώσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σημειώνεται ότι για τον Απρίλιο οι επιδοτήσεις σε παροχές ηλεκτρικής ενέργειας κύριας κατοικίας ανεξαρτήτως εμβαδού διαμορφώνονται σε 27 λεπτά ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 150 κιλοβατώρες και 21 λεπτά για 151-300 κιλοβατώρες και έτσι η συνολική επιδότηση για τις 300 κιλοβατώρες διαμορφώνεται σε 72 ευρώ, από 40 ευρώ τον Μάρτιο

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος- Εισαγγελέας: “Δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει το έξυπνο ρολόι από το χέρι της Καρολάιν και αυτό είναι θεία δίκη”

HerNewskl

Ανδρέας Παπανδρέου: Τιμή ρεκόρ για τα γυαλιά του – Πουλήθηκαν για 25.000 ευρώ!

HerNews ka

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ιδιωτική και χωρίς τιμές η κηδεία – Στο Τατόι η ταφή

Her News