HerNews.gr
Beauty

Summer Lips: Συμβουλές για τέλεια χείλη το καλοκαίρι

Τα χείλη είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου μας και είναι πιο ευάλωτα στην ακτινοβολία του ήλιου όπως φυσικά και το υπόλοιπο σώμα μας.

Συνεπώς χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση όλον το χρόνο, αλλά κυρίως το καλοκαίρι.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο καυτός ήλιος μπορεί να βλάψει τα χείλη μας σε μεγάλο βαθμό. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τους προσφέρουμε επιπλέον φροντίδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Γενικότερα, τα χείλη μας είναι εκτεθειμένα σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες, ρύπους και αλλαγές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που τείνουν να έχουν ξηραντικό και καταστροφικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και η ρουτίνα περιποίησης των χειλιών είναι εξαιρετικά σημαντική για να μην αφυδατωθούν και ξηραθούν.

Τα χείλη μπορεί επίσης να στεγνώσουν λόγω της απουσίας αδένων λίπους, της έλλειψης υγρασίας, του υπερβολικού γλειψίματός τους, της φαρμακευτικής αγωγής και της συνολικής αφυδάτωσης στο σώμα.

Επομένως, τα καλοκαίρια φημίζονται για την ξηρότητα των χειλιών και σε αντίθεση με τους χειμώνες, τα lip balms από μόνα τους δεν αρκούν για να τα κρατήσουν ενυδατωμένα.

Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια στην καθημερινή ρουτίνα σας για να τους προσφέρετε ό, τι καλύτερο. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς να περιποιηθείτε σωστά τα χείλη σας αυτήν τη σεζόν.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Πρώτον, αποκτήστε αντηλιακή προστασία.

Οι ακτίνες του ήλιου είναι ιδιαίτερα σκληρές για το δέρμα το καλοκαίρι και έτσι πολλές γυναίκες εφαρμόζουν αντηλιακό για να προστατεύσουν το δέρμα τους. Ωστόσο, το αντηλιακό δεν μπορεί εξ ολοκλήρου να εφαρμοστεί στα χείλη (παρόλο που πολλές γυναίκες το εφαρμόζουν κανονικά).

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα lip balm για να προστατεύετε τα χείλη σας από τον ήλιο. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό balm για τα χείλη. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των χειλιών σας από τις βλάβες και τον αποχρωματισμό της UV.

Τα καλύτερα lip balms για την καλοκαιρινή περίοδο είναι αυτά που συνοδεύονται από τη θρεπτική αξία των φυσικών συστατικών. Επομένως, επιλέξτε ένα lip balm με δείκτη προστασίας 15 ή μεγαλύτερο και κρατήστε τοστην τσάντα σας ανανεώνοντάς το όποτε είναι απαραίτητο ή νιώθετε τα χείλη σας ξηρά και αφυδατωμένα ή ακόμα και ξεφλουδισμένα.

Ένα ακόμα σημαντικό και αποτελεσματικό tipείναι να πίνετε αρκετό νερό.

Καθώς ο καλοκαιρινός ήλιος ζεσταίνεται υπερβολικά, τα χείλη σας θα απαιτούν περισσότερο νερό και έτσι, το πόσιμο νερό θα σας ενυδατώσει από μέσα προς τα έξω. Δεύτερον, μην κάνετε το λάθος και αποκτήσετε τη συνήθεια να γλείφετε τα χείλη σας.

Το πολύ βρέξιμο ή το γλείψιμο των χειλιών μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και ερεθισμό. Τις εξαιρετικά ζεστές και ξηρές μέρες, πίνετε ακόμα περισσότερο νερό γιατί αυτές τις μέρες είναι πιο εύκολο να αφυδατωθείτε χωρίς να το καταλάβετε.
Τρίτον, κ
άντε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα.

Η απολέπιση των χειλιών σας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής περιποίησής τους.

Είναι εξίσου σημαντικό για τα χείλη όπως και για το δέρμα. Η απολέπιση θα εξομαλύνει τυχόν ατέλειες στα χείλη σας, όπως ανομοιόμορφο τόνο, ξηρό δέρμα και λεπτές γραμμές. Ωστόσο, για αυτό, είναι επίσης σημαντική η χρήση ενός καλού scrub χειλιών.

Επίσης μπορείτε να κάνετε ένα scrub για τα χείλη μόνοι σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι η παρακάτω:

Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι, ζάχαρη και ελαιόλαδο από το καθένα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για μια πηχτή συνοχή.
Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στα χείλη σας.
Κάντε απαλό μασάζ με το scrub στα χείλη σας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και εφαρμόστε ένα lip balm για να σφραγίσει την υγρασία μετά την απολέπιση.

Τέταρτον, κάντε απαλό μασάζ στα χείλη σας σε τακτική βάση.

Φτιάξτε μια πάστα από αλόη βέρα και μέλι και εφαρμόστε το βράδυ. Για να διατηρήσετε άψογα τα χείλη σας και να τους παρέχετε όλη τη φροντίδα που χρειάζονται, ακολουθήστε όλες αυτές τις φυσικές συμβουλές περιποίησης χειλιών.

Τι να κάνω όμως εάν τα χείλη μου έχουν καεί από την ηλιακή ακτινοβολία;

Χρησιμοποιώντας παγοκύστη ή κρύα κομπρέσα, αλόη βέρα, βιταμίνες C και E, μέλι, λάδι καρύδας και αμυγδαλέλαιο μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία των χειλιών που έχουν καεί από τον ήλιο.

Γενικά είναι ωφέλιμο να εφαρμόζω αντηλιακό στα χείλη;

Όπως προαναφέραμε, θα λειτουργήσει το ίδιο είτε χρησιμοποιώντας ένα lip balm με SPF είτε απλώς τρίβοντας το αντηλιακό του προσώπου σας στα χείλη (παρόλο που το αποφεύγουμε, ωστόσο είναι μία καλή εναλλακτική!).

Είναι αρκετό για τα χείλη το SPF 15; Ναι!

Διότι θα αποτρέψει ένα επώδυνο ηλιακό έγκαυμα στα χείλη και θα βελτιώσει τη ξηρότητα βοηθώντας τα να διατηρηθούν νέα και υγιή χωρίς σημάδια πρόωρης γήρανσης. Και να θυμάσαι πάντοτε!
Π
ριν κοιμηθείς το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, αν είσαι κοπέλα που φοράει κραγιόν καθημερινά, κάνε συνήθεια να αφαιρείς το κραγιόν σου με μια πετσέτα καθαρισμού, καθώς είναι απολεπιστικό από μόνο του και μόλις αφαιρέσεις το κραγιόν σου, βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει τίποτα στα χείλη σου.
Ακόμη, χρησιμοποίησε ένα παχύ στρώμα μάσκας για τα χείλη και κοιμήσου όσο καλύτερα γίνεται.

Στην καθημερινότητά σου είναι εξαιρετικά σημαντικό να είσαι βέβαιη ότι τα χείλη σου είναι καλά ενυδατωμένα και, στη συνέχεια, μπορείς να εφαρμόσεις μία μικρή ποσότητα (ή όσο θέλεις εσύ) από το λάδι χειλιών πάνω από το κραγιόν σου για να τα διατηρήσεις επιπλέον ενυδατωμένα.

Το πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι να μην ξεχνάς να πίνεις αρκετή ποσότητα νερού, έτσι ώστε το σώμα σου να μην αφυδατώνεται γιατί εάν το σώμα σου είναι αφυδατωμένο και τα χείλη σου θα αφυδατωθούν αμέσως.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να περιποιηθείτε σωστά τα χείλη σας και να επιβραδύνετε τις επιπτώσεις της γήρανσης και των ρύπων προσφέροντας απίστευτη και άμεση ενυδάτωση.

Κι αυτός είναι το υαλουρονικό οξύ!

Αποτελώντας πλέον μία από τις πιο ασφαλείς, δημοφιλείς και προσιτές διαθέσιμες λύσεις, το υαλουρονικό οξύ προσφέρει μοναδική ενυδάτωση και δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμστην επιφάνεια της περιοχής των χειλιών.

Η τοπική εφαρμογή του είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας και για κάθε εποχή του χρόνου.
Επομένως, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε ό, τι αφορά την καταπράυνση, τη λείανση και την ενυδάτωση των χειλιών προσφέροντάς μας μία νεανική όψη.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Εσύ γνωρίζεις τι τύπο δέρματος έχεις; – Οι ιδανικές θεραπείες για κάθε πρόσωπο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χριστίνα Μπόμπα: Υιοθέτησε την τάση των milky nails

HerNewskl

Ciara: Η αλλαγή στο κούρεμα της που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Γιαννέτος

HerNewskl

Πως να φτιάξετε τη δική σας bath bomb

HerNews ka