HerNews.gr
Beauty

Πως να φτιάξετε τη δική σας bath bomb

Οι bath bombs μπορούν να προσθέσουν λίγο κέφι και διασκέδαση σε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, αλλά συνήθως κοστίζουν 5 έως 10 ευρώ η καθεμία.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα εάν επιλέξετε να φτιάξετε τις δικές σας bath bombs στο σπίτι. 

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή (χρειάζεται μόλις περίπου 20 λεπτά, συν μια ή δύο μέρες χρόνο στεγνώματος) και μπορεί να είναι μια χαλαρωτική και δημιουργική δραστηριότητα, καθώς μπορείτε να τα προσαρμόσετε με τα αρώματα και τα χρώματα που σας αρέσουν περισσότερο.

 Με αυτή τη βασική συνταγή, η δημιουργία bath bombs θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολη και θα αφρίζετε σε ένα πολύχρωμο, αρωματικό μπάνιο σε χρόνο μηδέν.

Συστατικά και υλικά

Σχεδόν όλες οι συνταγές για bath bombs απαιτούν τα ίδια συστατικά και τις ίδιες μετρήσεις, με μερικές περιστασιακές εξαιρέσεις. Το κλειδί για τις υπέροχες βόμβες μπάνιου είναι το κιτρικό οξύ , το οποίο δεν είναι δύσκολο να βρεθεί στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν, φυσικά, εναλλακτικές λύσεις για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα. Το κιτρικό οξύ, για παράδειγμα, μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό λεμονιού, βουτυρόγαλα σε σκόνη ή ένα μείγμα σκόνης ψησίματος και μηλόξυδου.

Ο χρωματισμός των τροφίμων θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αντίδραση, επομένως εάν είστε ευαίσθητοι, απλώς μην χρησιμοποιήσετε κανένα (ή δοκιμάστε μια φυσική ποικιλία). Τα περισσότερα από τα άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ελαίων και του καλαμποκιού, χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία του ευαίσθητου δέρματος (αλλά αποφύγετε εάν παρατηρήσετε αρνητική αντίδραση).

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα επιρρεπές στο έκζεμα, είναι καλύτερο να αποφύγετε οποιαδήποτε προϊόντα με αρώματα.Επιπλέον, αν και τα άλφα υδροξυοξέα είναι εξαιρετικά χημικά απολεπιστικά, μπορεί επίσης να είναι ερεθιστικά για το ευαίσθητο δέρμα.

Υιλικά:

  • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα 
  • 1/2 φλιτζάνι κιτρικό οξύ (ως εναλλακτική, χρησιμοποιήστε την ίδια ποσότητα είτε χυμού λεμονιού, βουτυρόγαλου σε σκόνη ή 1/4 φλιτζάνι μπέικιν πάουντερ και μηλόξυδο)
  • 1/2 φλιτζάνι άλατα Epsom
  • 1/2 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
  • 3/4 κ.γ. νερό
  • 2 κουτ. αιθέριο έλαιο (η λεβάντα, ο ευκάλυπτος, το τριαντάφυλλο, το πορτοκάλι και το λεμονόχορτο είναι δημοφιλή για το μπάνιο)
  • 2 κ.σ. λάδι (jojoba, γλυκό αμύγδαλο , καρύδα , ελαιόλαδο ή ακόμα και baby oil )
  • Λίγες σταγόνες χρωστική τροφίμων
  • Ένα καλούπι της επιλογής σας, όπως κανονικά ή μίνι φορμάκια για μάφιν, ταψιά για ζαχαρωτά ή στρογγυλά πλαστικά καλούπια
  • Προαιρετικά: αποξηραμένα λουλούδια ή διακοσμητικά όπως λουλούδια ή αστέρια

Οδηγίες 

Βήμα 1: Με εξαίρεση το κιτρικό οξύ, ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. 

Βήμα 2: Ρίξτε όλα τα υγρά υλικά σε ένα βάζο με μια κορυφή. Κλείστε το βάζο και ανακινήστε το δυνατά.

Βήμα 3: Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το συνδυάσετε και να το ανακατέψετε. Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το κιτρικό οξύ. Πιθανότατα θα παρατηρήσετε μια ελαφρά αντίδραση αφρισμού λόγω του κιτρικού οξέος. Δεν χρειάζεται πανικός, καθώς αυτό είναι φυσιολογικό.

Βήμα 4: Πολτοποιήστε το μείγμα στα φορμάκια που έχετε επιλέξει πολύ σφιχτά. Μπορείτε να γεμίσετε ελαφρώς τα καλούπια και να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι ή ένα ποτήρι για να πιέσετε το μείγμα όσο πιο σφιχτά γίνεται. Χαλαρώστε αμέσως τις βόμβες από τα καλούπια τους  και αφήστε τις να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

Βήμα 5: Δώστε στις βόμβες μπάνιου μία ή δύο μέρες να στεγνώσουν τελείως πριν τις χρησιμοποιήσετε ή τις τυλίξετε ως δώρα.

Βήμα 6: Βάλτε ένα στη μπανιέρα, απολαύστε την έκρηξη των χρωμάτων, αφήστε και εισπνεύστε τα αρώματα που απελευθερώνονται. Ενεργοποιήστε λίγη από την αγαπημένη σας μουσική ή ένα podcast για να σας συνοδεύει όσο μουλιάζετε ή απλά μπείτε στην μπανιέρα και απολαύστε όλη τη σκληρή δουλειά σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mocha Chocolate hair: To must-have χρώμα για τις μελαχρινές!

HerNewskl

Kylie Jenner: Τόλμησε το αγαπημένο μανικιούρ της Hailey Bieber!

HerNewskl

Η επιστήμη πίσω από τη φροντίδα των ματιών

Her News