HerNews.gr
Beauty

8 tips για την καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σου

Για ένα λαμπερό και καλά ενυδατωμένο πρόσωπο δεν αρκούν μόνο πολλές και ακριβές κρέμες κάτι, δηλαδή, που οι περισσότεροι πιστεύουν εδώ και πολλά χρόνια!
Το μυστικό για τη 
διατήρηση ενός νεανικού και υγιούς προσώπου δεν είναι λοιπόν μόνον τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, αλλά και η ίδια η ρουτίνα που ακολουθούμε σε καθημερινή βάση.

Είναι αναμφισβήτητοβέβαια, ότι το μεγαλύτερο ρόλο στον οργανισμό μας παίζει το DNA, το οποίο ως επί το πλείστον, ορίζει την πορεία του. Παρόλα αυτά, εμείς μπορούμε να καθυστερήσουμε την αρνητική του δράση, μέσα από ένα σωστό πρόγραμμα καθαρισμού προσώπου.

Ποια είναι όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε, ώστε να το επιτύχουμε αυτό; Η απάντηση βρίσκεται εδώ!

1. Πλύσιμο προσώπου:

Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο, καθώς αποτελεί την απόλυτη προϋπόθεση για τη διατήρηση ενός λαμπερού και αψεγάδιαστου προσώπου.
Είναι σημαντικό να το επαναλαμβάνουμε πρωί και βράδυ. Τα στάδια που πρέπειλοιπόν, να ακολουθούμε είναι τα εξής: ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με νερό και το τρίβουμε μαλακά με ένα καθαριστικό και αμέσως μετά κάνουμε μασάζ στο πρόσωπό μας με απαλές κυκλικές κινήσεις. 
Έπειτα το στεγνώνουμε  με μία μαλακή πετσέτα ή λίγο χαρτί. Εάν φοράμε μακιγιάζ θα πρέπει να το καθαρίσουμε δύο φορές, για να φύγουν τα υπολείμματα και να μην μας δημιουργήσουν ακμή.
Το makeup μπορεί να αφαιρεθεί με λάδι καθαρισμού ή με ειδικά μαντηλάκια, και αφού ολοκληρώσουμε αυτό το στάδιο ξεβγάζουμε το πρόσωπό μας με νερό.

2. Χρήση toner:

Ένα προϊόν το οποίο οι περισσότεροι ξεχνούν ή θεωρούν ασήμαντο να χρησιμοποιήσουν είναι το toner. Το προϊόν αυτό θα δημιουργήσει την τέλεια βάση ώστε να εφαρμοστούν οι υπόλοιπες κρέμες.
Οπότ
ε το εφαρμόζουμε μετά τον καθαρισμό του προσώπου μας, ρίχνοντας μερικές σταγόνες στις παλάμες ή σε ένα βαμβάκι και το απλώνουμε απαλά στο πρόσωπο.
Εάν διαλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε toner που είναι ειδικό για απολέπιση με συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε μόνο βράδυ. Μπορεί να εφαρμοσθεί δύο φορές τη μέρα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα με το toner απολέπισης και άλλα απολεπιστικά.

3. Χρήση ορού προσώπου:

Μετά το  toner είναι απαραίτητη η εφαρμογή του ορού. Η πιο κατάλληλη στιγμή να το χρησιμοποιήσουμε είναι το πρωί. Ένας εξαιρετικός ορός πουμπορούμε να  εφαρμόσουμε είναι αυτός με βιταμίνη C, διότι προστατεύει το δέρμα μας καλύτερα. Το βράδυ είναι μια καλή στιγμή για να απλώσουμε έναν ενυδατικό ορό με υαλουρονικό οξύ, το οποίο εμποδίζει το δέρμα μας να στεγνώσει τη νύχτα. Οι οροί μπορούν επίσης να περιέχουν απολεπιστικά, όπως άλφα-υδροξυοξέα (AHA) ή γαλακτικό οξύ. Οι οροί με βάση το νερό πρέπει να τοποθετούνται κάτω από την ενυδατική κρέμα, ενώ εκείνοι με βάση το λάδι πρέπει να εφαρμόζονται μετά την ενυδατική κρέμα (πρέπει να χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο, ώστε να ενυδατωθούμε σωστά).

4. Εφαρμογή κρέμας ματιών:

Μπορούμε να εφαρμόσουμε κανονική ενυδατική κρέμα κάτω από τα μάτια μας, αλλά το καλύτερο είναι να προτιμήσουμε κρέμα ματιών με μεταλλικό απλικατέρ (roller), να τη βάλουμε στο ψυγείο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα το πρήξιμο που μπορεί να έχουμε κάθε πρωί.

5. Θεραπεία κατά της ακμής και των κηλίδων:

Αν βρισκόμαστε στην εφηβεία και αντιμετωπίζουμε προβλήματα ακμής ή διάφορα άλλα σημάδια στο πρόσωπό μας, η καταλληλότερη στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τη θεραπεία είναι το βράδυ, ώστε η δράση της να είναι πιο αποτελεσματική.
Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σχετικά με τα προϊόντα που καταπολεμούν την ακμή, όπως τα σαλικυλικά οξέα με ρετινόλη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

6. Ενυδάτωση του προσώπου:

Η ενυδατική κρέμα δεν ενυδατώνει μόνον το δέρμα αλλά κλειδώνει  το αποτέλεσμα των προϊόντων που έχουμε εφαρμόσει. Πρέπει να αναζητήσουμε μια ελαφριά λοσιόν για το πρωί, ιδανικά με SPF 30 ή υψηλότερο.
Το βράδυ, μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πιο παχύρρευστη κρέμα νύχτας. Όσοι έχουν ξηρό δέρμα καλό είναι να χρησιμοποιούν μια κρέμα πρωί και βράδυ.

7. Εφαρμογή ρετινοειδούς:

Τα ρετινοειδή (παράγωγα της βιταμίνης Α, συμπεριλαμβανομένης της ρετινόλης) μπορούν να μειώσουν τα μαύρα στίγματα, τα σπυράκια και τις λεπτές γραμμές, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος.
Εάν
χρησιμοποιούμε ρετινοειδή, πρέπει να γνωρίζουμε ότι διασπώνται στον ήλιο, επομένως πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά μόνον τη νύχτα.
Κάνουν επίσης το δέρμα
μας εξαιρετικά ευαίσθητο στον ήλιο, με αποτέλεσμα το αντηλιακό μας να είναι άκρως απαραίτητο στις εξόδους μας.


8.
Εφαρμογή λαδιού και αντηλιακού:

Πολλοί από εμάς επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι προσώπου, ώστε να έχουμε πιο απαλό δέρμα. Αυτό όμως πρέπει να το εφαρμόζουμε μετά τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας διότι αν το απλώσουμε πρώτο στη ρουτίνα, τίποτα άλλο δεν θα μπορεί να περάσει το δέρμα μας, και θα λειτουργήσει ως τείχος.

Μεταβαίνοντας στο κεφάλαιο ‘αντηλιακό’ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Προαιρετικό για τους περισσότερους, πλην όμως απαραίτητο για το δέρμαμας είναι το αντηλιακό. Ο ήλιος μπορεί να προξενήσει τα μεγαλύτερα προβλήματα στο δέρμα μας.
Η προστασία της επιδερμίδας από τις ακτίνες UV μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του δέρματος και τα σημάδια γήρανσης.
Εάν η ενυδατική
μας κρέμα δεν περιέχει SPF, θα πρέπει να βάζουμεαντηλιακό.
Για τα χημικά αντηλιακά,
πρέπει να περιμένουμε20 λεπτά πριν βγούμε έξω για να δράσει αποτελεσματικά.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Νήματα PDO: Η μη χειρουργική μέθοδος σύσφιξης και ανόρθωσης του δέρματος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Οι πιθανοί κίνδυνοι

Her News b

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το μοναδικό μανικιούρ που έκανε μετά τη γέννηση του γιου της!

HerNewskl

Kaia Gerber: Το natural make up look για τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

HerNewskl