HerNews.gr
Beauty

Νήματα PDO: Η μη χειρουργική μέθοδος σύσφιξης και ανόρθωσης του δέρματος

Τι είναι τα νήματα PDO;

Το λίφτινγκ με νήματα PDO είναι μια μη χειρουργική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί ένα διαλυτό ράμμα για να συσφίξει και να ανυψώσει το δέρμα μας. Σε αυτήν τη διαδικασία εντάσσονται μέσα μας απορροφήσιμα νήματα φτιαγμένα με το ίδιο υλικό με αυτά που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία.
Τα νήματα πολυδιοξανόνης(PDO) χρησιμοποιούν βιοαποικοδομήσιμο ράμμα πολυεστέρα. Είναι μία από τις λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πρόσωπο.

Τα νήματα αυτά απορροφώνται από τον οργανισμό  πλήρως μέσα σε 110 με 150 ημέρες. Τα νήματα αυτά είναι ιδανικά για την αναζωογόνηση του δέρματός μας και την ανόρθωση της χαλάρωσης της επιδερμίδας.

Τι διαφορετικό προσφέρουν τα νήματα PDO;

Η μέθοδος αυτή είναι ένας από τους τρεις τύπους ραμμάτων που χρησιμοποιούνται συνήθως σε διαδικασίες ανύψωσης δέρματος. Οι άλλοι δύο τύποι είναι κατασκευασμένοι από πολυγαλακτικό οξύ και πολυκαπρολακτόνη.
Τα ράμματα αυτά ενεργοποιούν
κάποια κύτταρα στο σώμα μας που ονομάζονται ινοβλάστες και είναι αρμόδια για την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου.

Τί είναι όμως το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα μας την ελαστικότητα που έχει και που χρειάζεται ώστε να είναι υγιές, νεανικό και σφριγηλό. Η απώλειά του από τον οργανισμό μας, προκαλεί τη γήρανση και τη χαλάρωση του δέρματος.
Έτσι με τ
η συγκεκριμένη μέθοδο η ανόρθωση δε γίνεται μηχανικά όπως με τα άλλα λίφτινγκ που τα νήματα αποκλειστικά τραβούν το δέρμα μας, αλλά γίνεται μέσω της φυσικής διέγερσης του κολλαγόνου και των συστατικών του οργανισμού μας.

Σε ποιο μέρος του προσώπου και του σώματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα νήματα PDO;

Το λίφτινγκ αυτό είναι ικανό να θεραπεύσει πολλά σημεία του προσώπου μας στα οποία έχουν παρατηρηθεί σημάδια χαλάρωσης και γήρανσης. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές είναι αυτές, του λαιμού, γύρω από τα μάτια, το σαγόνι και το μέτωπο.
Όμως και στο υπόλοιπο σώμα μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή η μέθοδος, όπως στους γλουτούς και την κοιλιά. Παρόλα αυτά ακόμα και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, στο πρόσωπο είναι πιο εύκολο να διορθωθούν οι ατέλειες ενώ στο σώμα χρειάζονται  περισσότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης.

Πώς γίνεται η διαδικασία τοποθέτησης των νημάτων;

Η τοποθέτησή τους είναι μία από τις πιο ασφαλείς και εύκολες διαδικασίες και για αυτόν το λόγο χαρακτηρίζεται και ως επαναστατική μέθοδος.
Ο ειδικός θα χρησιμοποιήσει τοπική αναισθησία στον ασθενή και έπειτα θα τοποθετηθούν τα νήματα με τη βοήθεια βελόνων, οι οποίες είναι σχεδιασμένες με τέτοιον τρόπο ώστε το λίφτινγκ αυτό να είναι ανώδυνο και τα νήματα να αφαιρούνται αμέσως.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες του αμέσως.

Τα νήματα PDO μπορούν να χωριστούν και σε άλλες κατηγορίες;

Τα νήματα PLA και PCA είναι νεότερα από τα νήματα PDO. Διαρκούν περισσότερο στο σώμα μας και διεγείρουν περισσότερη παραγωγή κολλαγόνου. Ο κάθε τύπος νήματος είναι ο καταλληλότερος για μια συγκεκριμένη λειτουργία.
Τα νήματα PDO είναι καλύτερα στην αναζωογόνηση του ιστού ενώ τα νήματα PLA και PCA είναι καλύτερα
για την ανύψωση των χαλαρών τμημάτων του δέρματός μας. Φυσικά τους συνδυασμούς αυτούς θα τους προτείνει μόνον ο γιατρός μας ο οποίος είναι και ο αρμόδιος.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Αμέσως μετά την εισαγωγή των νημάτων μπορούμε να δούμε ορατά αποτελέσματα και αλλαγή επάνω μας, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί μετά από ενάμιση περίπου χρόνο. Τα αποτελέσματα, ωστόσο θα παραμείνουν για περίπου 3 με 4 χρόνια, σύμφωνα με αξιόπιστες και σύγχρονες μελέτες.

Υπάρχουν παρενέργειες από τα νήματα PDO;

Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα ασφαλής, καθώς η πλήρης απορρόφηση των νημάτων από τον οργανισμό διασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα και αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα μόλυνσης, άρα και παρενέργειες.
Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες αμυδρές πιθανότητες να δημιουργηθούν μικροεκχυμώσεις στηδιαδικασία της τοποθέτησης, παρενέργεια η οποία υποχωρεί μέσα σε μία εβδομάδα.
Το λίφτινγκ αυτό δε δίνει την αίσθηση τραβήγματος για αυτό και συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Ενυδατική κρέμα: Μάθε γιατί είναι τόσο σημαντική για το δέρμα σου

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαύροι κύκλοι: Πως δημιουργούνται και πως να τους εξαλείψετε με φυσικό τρόπο

HerNews ka

Πως να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο & να μην εξατμίζεται

HerNews ka

Χημικό Peeling: Το μυστικό για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα

HerNewskl