HerNews.gr
Ελλάδα

Μήνυμα SOS από Χρήστο Στυλιανίδη για επιδείνωση της κακοκαιρίας: «Αν χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί το 112»

Από Αύγουστο… χειμώνα. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία της κακοκαιρίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Υπαρχηγός ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Ελευθέριος Γκαρίλας, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Πραγματοποιήσαμε, σήμερα, πριν από λίγο, εδώ στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύσκεψη, με συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, ως και την Παρασκευή, η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί.

Οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος αθλητικογράφος Γιάννης Διακογιάννης

Her News

Blue Horizon: Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ στο HerNews για τον θάνατο του 36χρονου – «Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα για την ακτοπλοΐα»

HerNews ka

Καπουτζίδης σε Κούγια: «Είμαι ευτυχισμένος και άνεργος ομοφυλόφιλος»

Her News