HerNews.gr
Ελλάδα

Blue Horizon: Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ στο HerNews για τον θάνατο του 36χρονου – «Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα για την ακτοπλοΐα»

Ο τραγικός θάνατος του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως φαίνεται και από τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 36χρονος ανεβαίνει τρέχοντας πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, το οποίο αναχωρούσε για το Ηράκλειο Κρήτης.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος αρχίζουν να τον απωθούν, όμως ο άτυχος άντρας προσπαθεί να ξαναμπεί. Κι ενώ ο καταπέλτης αρχίζει να σηκώνεται, ο άνδρας επιχειρεί να ανέβει ξανά στο πλοίο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα, ενώ οι κύριες μηχανές του πλοίου βρισκόταν εν κινήσει.

Λίγο αργότερα ο 36χρονος ανασύρθηκε νεκρός.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης, μιλά στο HerNews για τον αποτρόπαιο χαμό του Αντώνη Καρυώτη, αλλά και για τον τρόπο που “διαχειρίστηκαν” την κατάσταση οι εργαζόμενοι του πληρώματος.

«Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα-σελίδα για την ακτοπλοΐα»

 

“Αρχικά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Αντώνη.
Ενημερωθήκαμε για το τραγικό συμβάν και είμαστε πολύ θυμωμένοι, πολύ στεναχωρημένοι και συγκλονισμένοι.

Δυστυχώς μία λάθος στιγμή, μία λάθος ενέργεια, αμαυρώνει την εικόνα των ναυτικών μας που σε όλα τα μήκη και τα πλάτη μας κάνουν περήφανους.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση, η συμπεριφορά και τα λάθη του πληρώματος δεν αρμόζουν σε ένα έμπειρο πλήρωμα ακτοπλοΐας.
Βλέποντας τα βίντεο και διαβάζοντας άρθρα επί του θέματος, βλέπουμε ότι δεν έχουν τηρηθεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας όταν πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα, δεν έχει γίνει σωστή επικοινωνίας του αξιωματικού στην πρύμνη με τη γέφυρα, ώστε να διακοπούν οι ενέργειες καθώς και δεν υπάρχει ρίψη σωσίβιου.

Επίσης και με επιφύλαξη παρατηρούμε πως σύμφωνα πάντα με το βίντεο, δεν υπάρχει η αρμόδια λιμενική αρχή στην προβλήτα, όπου θα μπορούσε να αποτρέψει το συμβάν. Φυσικά το ακριβές αίτιο του θανάτου, θα διαλευκανθεί από την προανάκριση του εισαγγελέα και το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ερωτήματα δημιουργεί και το γιατί δεν σταμάτησαν το καράβι στον Πειραιά αλλά εκείνο έφυγε και το γύρισαν πίσω από τα ανοιχτά της Αίγινας.
Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα-σελίδα για την ακτοπλοΐα, τη ναυτιλία και τους ναυτικούς.

Πολλές παραλήψεις, πολλά τα λάθη και ένα δυστύχημα που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.
Με βαθιά οδύνη και θλίψη ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του αδικοχαμένου Αντώνη”, δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης.

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

Νεότερα Άρθρα

Αγοράκι το πρώτο μωρό του 2023 – Γεννήθηκε στην Kρήτη

Her News

Η Finos Film αποχαιρετά το 2021 με ατάκες, πιο επίκαιρες από ποτέ

Her News

Κακοκαιρία Elias: Οι 10 περιοχές με μεγάλο ύψος βροχής – Αύριο χτυπάει στην Αττική

HerNews ka