HerNews.gr
Beauty

Ρετινόλη: Η πιο δραστική λύση στην αντιγήρανση – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η ρετινόλη εδώ και αρκετό καιρό κατέχει τα πρωτεία στον τομέα της αντιγήρανσης. Αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την αύξηση του κολλαγόνου στο δέρμα, τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, καθώς και την καταπολέμηση της ακμής και του αποχρωματισμού.  Είναι η αλκοολική μορφή της Βιταμίνης Α, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης, η οποία εμφανίζεται με 3 μορφές: την αλδεϋδική (ρετιναλδεΰδη), την όξινη (ρετινοϊκό οξύ) και την αλκοολική (ρετινόλη).

Σαν βιταμίνη η ρετινόλη είναι σημαντική για τον οργανισμό μας γιατί έχει διάφορες ιδιότητες ζωτικής σημασίας.

Η βασική της λειτουργία είναι η αναγέννηση των κυττάρων, καθώς για πολλά χρόνια εφαρμόζεται στην αντιγήρανση με θεαματικά αποτελέσματα! Έχει δηλαδή την ικανότητα να ενεργοποιεί το μεταβολισμό των κυττάρων και να βοηθάει στη δημιουργία του κολλαγόνου.

Ουσιαστικά, η ρετινόλη έχει την τάση να αναδομεί την επιφάνεια της επιδερμίδας και να την κάνει να φαίνεται πιο απαλή, λαμπερή και νεανική.

Επιπροσθέτως, συμβάλλει στη συγκράτηση της υγρασίας της επιδερμίδας, στην αντιμετώπιση της ακμής, στη χαλάρωση των ιστών, στην ενίσχυση της άμυνας του δέρματος, και στη μείωση της φλεγμονής, έναν παράγοντα που συνήθως συνυπάρχει με την ακμή.

Ωστόσο, δε θα παρατηρήσετε αποτελέσματα εν μία νυκτί (σημειωτέον, τα ρετινοειδή χρησιμοποιούνται μόνον τη νύχτα λόγω της ευαισθησίας τους στην υπεριώδη ακτινοβολία).

Μία σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι το γεγονός ότι για τη σωστή λειτουργία τους, πρέπει να χρησιμοποιούνται διαρκώς. Ενδεχομένως θα χρειαστεί να αλλάξετε προϊόντα με την πάροδο του χρόνου μέχρι να ανακαλύψετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σας.

Ενδεχομένως, θα περάσουν τουλάχιστον τρεις μήνες σταθερής νυχτερινής χρήσης με ρετινόλη για να παρατηρήσετε μείωση στις λεπτές γραμμές, τις κηλίδες και την ακμή. Πρέπει πάντοτε να κάνετε μια δοκιμή στο δέρμα σας πριν προσθέσετε ένα νέο προϊόν στη ρουτίνα σας.

Απλώστε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος σε μια πλευρά του χεριού σας και καλύψτε την περιοχή με επίδεσμο για 24 ώρες. Εάν αρχίσετε να έχετε ερεθισμό, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν. Εάν δεν έχετε παρουσιάσει συμπτώματα μέσα σε 24 ώρες, τότε είναι ασφαλές να το εφαρμόσετε και σε άλλα σημεία.

Μόλις το προϊόν περάσει τη δοκιμή μπορείτε να αρχίσετε να το εφαρμόζετε κάθε δεύτερη νύχτα, χρησιμοποιώντας το μετά τον καθαρισμό αλλά πριν από τη νυχτερινή σας ενυδατική κρέμα.

Μετά από μία ή δύο εβδομάδες, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείται το σκεύασμα κάθε βράδυ. Απλώς πάντα ξεκινάμε με ένα προϊόν περιεκτικότητας 0,5% σε ρετινόλη και ανεβαίνουμε σε ποσοστό σταδιακά. Καλό είναι να αποφεύγετε, κατά τη χρήση της, τα προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως αυτά που περιέχουν γλυκολικά ή σαλικυλικά οξέα και βιταμίνη C.

Η ρετινόλη επάξια θεωρείται ένα θαυματουργό προϊόν, το οποίο συνεισφέρει στη λάμψη, τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα του δέρματος αρκεί να χρησιμοποιείται με τον ενδεδειγμένο κάθε φορά τρόπο και δείχνοντας την πρέπουσα υπομονή έως ότου φανούν τα αποτελέσματα από τη χρήση της.

Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε!

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Detox τώρα! 9 Σημαντικά βήματα καθημερινής ρουτίνας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Taylor Swift: Το συμβολικό μανικιούρ που επέλεξε στη νέα περιοδεία της

HerNewskl

Bombay Brown: Το σοκολατί μανικιούρ που επέλεξε η Δανάη Μπάρκα

HerNewskl

Manicure: Οι πιο glam τάσεις για την άνοιξη του 2024

HerNewskl