HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγές: Εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

Αν έχεις όρεξη για ζαχαροπλαστική και δεν ξέρεις τι να φτιάξεις, τότε δοκίμασε αυτή την αρωματική, ζουμερή και πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Σίγουρα θα έχεις λίγα πορτοκάλια στην κουζίνα σου, γι’ αυτό το υπέροχο γλυκό ταψιού με το μπόλικο σιρόπι και τα έντονα αρώματα.

Δες εδώ τα υλικά που θα χρειαστείς και τις οδηγίες:

Υλικά για την πορτοκαλόπιτα

  • 450γρ. φύλλο κρούστας
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 210ml ηλιέλαιο
  • 6 αυγά
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 20γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι

  • 250γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 580γρ. νερό
  • 400γρ. ζάχαρη

Οδηγίες

Για την πανεύκολη αυτή πορτοκαλόπιτα, αφήνουμε τα φύλλα να ξεραθούν και στη συνέχεια τα σπάμε με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα τα αυγά με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μετά το σπασμένο φύλλο κρούστας. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στους 180°C για 20-30 λεπτά.

Για το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.

Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι. (κρύο γλυκό – ζεστό σιρόπι).

Η πορτοκαλόπιτα μας, γεμάτη γεύση και άρωμα είναι έτοιμη.

Extra tip: Με λίγο παγωτό, θα την κάνεις ακόμη πιο απολαυστική. Ωστόσο και χωρίς αυτό, είναι το ιδανικό γλυκό, για κάθε στιγμή της ημέρας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο

Her News

Πεντανόστιμο ογκρατέν ζυμαρικών με μπρόκολο

Her News

Απολαυστική σούπα με λαζάνια

Her News