HerNews.gr
Beauty

Skincare layering: Ποιοι συνδυασμοί συστατικών ειναι απαγορευτικοί;

To skincare layering είναι η νέα τάση του skincare και επιτάσσει την ομορφιά να συνδέεται άμεσα με την φυσικότητα. Πολλά είναι τα δραστικά συστατικά που μπορείς να επιλέξεις, αλλά αυτά διαφέρουν ανά τύπο δέρματος.

Αν είσαι από τις γυναίκες που συγκεντρώνουν skincare προϊόντα με σκοπό να έχουν πολλές επίλογες. Ωστόσο, η σειρά που εφαρμόζονται τα προϊόντα έχει μεγάλη σημασία στην ποιότητα του αποτέλεσματος.

Skincare layering

Το θέμα δεν είναι να χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα, αφού το skin minimalism είναι το αγαπημένο μας. Αυτό που πρέπει να κάνεις, αρχικά, είναι να φοράς ένα προϊον πάνω από το άλλο, ξεκινώντας από την πιο λεπτήρρευση υφή. Στη συνέχεια, θα καταλήξεις στην πιο παχύρρευστη.

Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για το skincare layering των δραστικών συστατικών!

Yπάρχουν συνδυασμοί- απαγορευτικοί για το δέρμα σου και ήρθε η στιγμή να τους αναλύσουμε.

#1 Ρετινόλη + AHA

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα ρετινοειδη. Πόσο μάλλον εκείνα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα συγκεντρώσης σε AHA. Αν τα χρησιμοποιείς ταυτόχρονα, το δέρμα σου μπορεί να αποκτήσει κάποια έντονη τοπική αντίδραση. Τέτοιες είναι το έγκαυμα ή η ερεθστική δερματίτιδα. Η ταυτόχρονη χρήση τους επιτρέπεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με κάποιον ειδικό δερματολόγο στα πλαίσια κάποιας θεραπείας.

#2 Ρετίνολη και Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C πρέπει να αποφεύγεται σε συνδυασμό με τα ΑΗΑ λόγω της φωτοευαισθησίας που παρουσιάζεται. Όταν υπάρχει μια σοβαρή δερματολογική πάθηση, ενδεχομένως ο δερματολόγος σου να αναμείξει κάποιες κρέμες μεταξύ τους για να έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Skincare layering: Ποιους συνδυασμούς συστατικών πρέπει να αποφύγεις;

#3 Ρετινοειδή + Υπεροξείδιο του βενζολίου

Πόσες ήταν οι φορές εκείνες που αναρωτήθηκες πώς θα συνδυάσεις σωστά τόσα ενεργά συστατικά; Η αλήθεια είναι πως το καθένα ταιριάζει σε διαφορετική περίσταση και έχει πολλά οφέλη για το δέρμα. Όμως, αν συνδυάσεις τα ρετινοειδή με το με το υπεροξείδιο του βενζολίου, ο ερεθισμός που θα δημιουργήσεις θα είναι μεγάλος. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσεις μεγάλη ξηρότητα στο δέρμα και θα χρήζει επείγουσας ενυδάτωσης. Τα συγκεκριμένα δραστικά συστατικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν την ίδια μέρα. Ωστόσο διαφορετικές ώρες, δηλαδή το ένα την ημέρα και το άλλο τη νύχτα.

#4 Ρετινόλη + Ρετινόλη

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει κάποιο νόημα να χρησιμοποιείς ένα συγκεκριμένο δραστικό συστατικό στο ίδιο skincare προϊόν. Αν χρησιμοποιήσεις ρετινόλη και στο δεύτερο προϊόν, δε θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω. Ενδεχομένως μάλιστα να δημιουργήσει μεγαλύτερη λιπαρότητα στο επίδερμίδα σου.

Φυσικά, αυτό πρέπει να μην παραμελείς είναι να εφαρμόζεις το αντηλιακό σου για να προστατευτεις από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Αν θέλεις το αντηλιακό σου να έχει την προστασία που αναγράφεται στην ετικέτα, όπως το SPF 50, σημασία έχει η ποσότητα. H ποσότητα που θα πρέπει να είναι ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού. Aυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν ακόμη και οι skincare addict.

Σε συνδυασμό με το αντηλιακό σου, χρησιμοποιήσε μια ενυδατική κρέμα με SPF , ένα primer με SPF  και φυσικά και ένα foundation SPF. Ειδικά αν ταλαιπωρείσαι από δυσχρωμίες, πανάδες ή μέλασμα…δεν πρέπει να αμελείς την παραπάνω ρουτίνα!

Όσο για τα προϊοντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως έχουν κερατολυτική δράση και αυξάνουν την απορρόφηση των δραστικών συστατικών.

Η αντιγηράνση είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες και εμείς σου βρήκαμε τα ενεργά συστατικά που θα σου προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Η ρετινόλη είναι χωρίς δεύτερες σκέψεις η βασίλισσα της αντιγήρανσης.

Τα πεπτίδια είναι επίσης ευεργετικά, που ουσιαστικά “γεμίζουν” με τον τρόπο τους ρυτίδες και δημιουργούν οπτικά εφέ. Ωστόσο, αν θέλεις να δεις δραστικές αλλαγές, χρειάζεται να κάνεις υπομονή κατά μέσο όρο έναν μήνα.

Το υαλουρονικό είναι το πιο “διάσημο” συστατικό για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και μπορείς να το συναντήσεις κυρίως σε ορούς και σε κρέμες ματιών.

Eίσαι έτοιμη να αναδείξεις τη φρεσκάδα που τόσο καιρό κρύβεις μέσα σου και να λάμψει η επιδερμίδα σου; Πλέον γνωρίζεις ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της skincare ρουτίνας και του συνδυασμού προϊόντων περιποίησης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για να μυρίζουν πάντα όμορφα οι μασχάλες σας

HerNews ka

Balm καθαρισμού: H επανάσταση στον κόσμο της περιποίησης

HerNewskl

Beyoncé: Έκανε την απόλυτη αλλαγή στα μαλλιά της!

HerNewskl