HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγές: Πως να φτιάξετε σπιτικά cinnamon rolls

Τα cinnamon rolls είναι ιδιαίτερα δημοφιλή γιατί είναι νόστιμα και χορταστικά.

Μπορούμε να πούμε ότι κατά κάποιον τρόπο τα cinnamon rolls είναι και υγιεινά και ταιριάζουν πολύ στους φθινοπωρινούς μήνες.

Φτιάχνονται με σπιτική ζύμη γεμάτη με τριμμένη κανέλα και ένα μείγμα καστανής ζάχαρης που τυλίγονται και ψήνονται σε λιγότερο από μία ώρα. Περιχύστε ένα γλυκό γλάσο από πάνω, κάνοντας τα ακόμη πιο απολαυστικά.

Υλικά για την ζύμη:

  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 70 γρ βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το άλειμμα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 130 ml γάλα, συν έξτρα για το γλάσο

Για την γέμιση:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 55 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το γλασο:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο σε θερμ. δωμ.
  •  υγρή βανίλια σε σταγόνες
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη (περίπου)

Εκτέλεση:

1) Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ 20 εκ. με χαλαρό πάτο και στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα μαζί με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο, τους κρόκους αυγών και το γάλα μαζί και ανακατεύουμε με τα ξηρά υλικά για να κάνουμε μια μαλακή ζύμη. Το ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 30 x 25 εκ.

2) Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Απλώστε ομοιόμορφα τη ζύμη και στη συνέχεια τυλίξτε την κατά μήκος για να σχηματιστεί ένα ρολό. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι , κόψτε τη ζύμη σε 8 φέτες ίσου μεγέθους και τοποθετήστε το στην προετοιμασμένη φόρμα. Αλείφουμε απαλά με επιπλέον γάλα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και κρυώνουμε για 5 λεπτά πριν το βγάλουμε από το ταψί.

3) Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα με το μαλακό βούτυρο. Με σύρμα ή μίξερ χειρός, τα αφρατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε  τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά σε ποσότητες την άχνη, μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε, πιο αραιή ή πιο σφιχτή.

Καλή σας όρεξη!!!!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σκορδαλιά Αβοκάντο: Η πρόταση του Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

Her News b

Cooking Stories No3: Η Εύη Κατσιώνη μαγειρεύει τηγανίτες με σάλτσα από ταχίνι & κόκκινα φρούτα

Her News

Συνταγή: Εύκολη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους

Her News b