HerNews.gr
Συνταγές

Cooking Stories No3: Η Εύη Κατσιώνη μαγειρεύει τηγανίτες με σάλτσα από ταχίνι & κόκκινα φρούτα

Cooking Stories No3: Μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας χωρίς ειδικά μαγειρικά εργαλεία είναι οι τηγανίτες με σάλτσα από ταχίνι & κόκκινα φρούτα!
Μαγειρεύει η Εύη Κατσιώνη (“ο καφενές του Γιώργη”, Πιτυός) και μαζί της οι Storytellers Βασίλης Πούπαλος & Andee Marougkas. 

ΣΥΝΤΑΓΗ:

-ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 200ml χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 – 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι baking powder
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

-ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ

  • 150γρ φράουλες
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 1 κουταλιά μέλι (ΤΟPPING/ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)
  • 75γρ κουβερτούρα Φιστίκι Αιγίνης
  • Φρούτα – Δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

– Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το baking powder, το αλάτι και την ζάχαρη.

– Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό και το προσθέτουμε.

– Τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

– Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό.

– Τηγανίζουμε να γίνουν χρυσές και τραγανές και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

– Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες το ταχίνι και το μέλι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

– Βάζουμε στον πάτο του πιάτου σάλτσα ταχίνι, από πάνω τηγανίτα, μετά σάλτσα ταχίνι, μετά κομμένα φρούτα επαναλάβουμε μέχρι να έχουμε 4-5 κομμάτια. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε ή σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όσο είναι ρευστή την ρίχνουμε από πάνω και διακοσμούμε με φρούτα, φιστίκι Αιγίνης και δυόσμο.

Ακολουθήστε το Cooking Stories στα social media:

Facebookhttps://www.facebook.com/Cooking-Stor…

Instagramhttps://www.instagram.com/cookingstor…

Νεότερα Άρθρα

Η ιστορία της χωριάτικης σαλάτας

Her News

Συνταγή: Πατατοκεφτέδες, το τέλειο ορεκτικό

Her News

Συνταγές: 2 εύκολες & χορτοφαγικές συνταγές για “φθινοπωρινές” μακαρονάδες

HerNews ka