HerNews.gr
Ελλάδα

«Καμπανάκι» Τσελέντη για μεγάλο σεισμό από τις Αλκυονίδες μεσα στην επόμενη 5ετία

Ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξεως των 6 Ρίχτερ περιμένουν οι σεισμολόγοι την επόμενη πενταετία στον Ελλαδικό χώρο με πιο πιθανό το ενδεχόμενο ο Εγκέλαδος να επισκεφτεί την περιοχή των Αλκυονίδων. «Με τις Αλκυονίδες πραγματικά έχω χάσει τον ύπνο μου», δήλωσε ο σεισμολόγος!

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κ. Άκης Τσελέντης, με αφορμή και τον σεισμό εντάσεως 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη στην Εύβοια αλλά και τους δύο μετασεισμούς που ακολούθησαν σε μια περιοχή που δεν είχε διαπιστωμένο ρήγμα, δεν κρύβει την ανησυχία του για την σεισμικότητα στη χώρα μας.

«Έγινε σε μια περιοχή που δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια γεγονότα, καθώς ήταν μια περιοχή που δεν έδινε τέτοιους σεισμούς. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε και μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, μπορεί και με γεγονότα της τάξης του 4 Ρίχτερ, η οποία μπορεί να κρατήσει και μια βδομάδα ακόμα, γι ΄αυτό πρέπει ο κόσμος να λαμβάνει υπόψη του τα γνωστά μέτρα ατομικής προφύλαξης” προσέθεσε ο κ. Τσελέντης.

Παράλληλα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, δεν έκρυψε την ανησυχία και αγωνία του για την περιοχή των Αλκυονίδων.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8” με τις Αλκυονίδες έχει χάσει τον ύπνο του καθώς η περιοχή έχει συγκεντρώσει πάρα πολύ μεγάλη σεισμική ενέργεια. Διευκρίνισε δε ότι περιμένει εκεί έναν ισχυρό σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Άκης Τσελέντης: «Με τις Αλκυονίδες πραγματικά έχω στον ύπνο μου»

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή των Αλκυονίδων. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά «με τις Αλκυονίδες πραγματικά έχω στον ύπνο μου, γιατί έχει μαζέψει πάρα πολλή σεισμική ενέργεια».

«Κάποια στιγμή είναι γεγονός ότι θα κάνει κάποιο σεισμό εκεί κάτω και επειδή τα χαρακτηριστικά της σεισμικής δράσης εκεί πέρα επηρεάζουν σίγουρα και την Αθήνα, έχουμε βάλει ένα πολύ πυκνό δίκτυο σεισμογράφων στην περιοχή, έχουμε μάλιστα πάρει και με την υποστήριξη της Motor Oil Hellas και έχουμε βάλει και επιπλέον 25 σταθμούς. Έχουμε βάλει και σταθμούς ανίχνευσης ραδονίου.

Το ραδόνιο είναι ένα αέριο το οποίο βγαίνει πριν από μεγάλους σεισμούς και πιστεύουμε ότι θα δούμε αν είναι να γίνει κάτι έγκαιρα. Πάντως οι Αλκυονίδες είναι μια περιοχή από τις πολύ επικίνδυνες σεισμικά. Το περιμένω μέσα σε 5 χρόνια ότι θα γίνει κάτι εκεί και θέλει πολύ προσοχή” προσέθεσε ο κ. Τσελέντης, ενώ έκανε λόγο και για σεισμό της τάξης των 6 βαθμών.

Γι΄ αυτό φοβάμαι. Παράλληλα παρακολουθούμε εκτός από τη σεισμικότητα και άλλα φαινόμενα, παρακολουθούμε μέσω δορυφόρων την εδαφική παραμόρφωση, που είναι αρκετά εκατοστά. Όλα αυτά τα πράγματα δείχνουν ότι θέλει πολύ προσοχή συγκεκριμένη περιοχή και κυρίως γιατί όταν ενεργοποιηθεί ο ανατολικός Κορινθιακός, επηρεάζει σίγουρα και την Αθήνα» συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα στα Parapolitika.gr 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: «Μαμά τρακάραμε, καιγόμαστε» – Το πρώτο τηλεφώνημα μετά τη σύγκρουση

Her News

Εκλογές 2023: Πώς θα ψηφίσετε χωρίς ταυτότητα – Τα εναλλακτικά έγγραφα

HerNews ka

Καύσιμα: Aνοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση – Πως θα κάνετε την δήλωση

Her News