HerNews.gr
Διεθνή

Celine Dion: Οι καταστροφικές τραγωδίες στη ζωή της που κλήθηκε να αντιμετωπίσει

Η Celine Dion ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διαγνώστηκε με το Stiff Person Syndrome (SPS) – μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί ανεξέλεγκτο τέντωμα των μυών και τελικά αφήνει τους πάσχοντες ως «ανθρώπινα αγάλματα» καθώς κλειδώνει προοδευτικά το σώμα σε άκαμπτες θέσεις.

Η 54χρονη τραγουδίστρια, έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από σπαραχτικά χτυπήματα σε όλη της τη ζωή, ξεκινώντας από τον θάνατο της 16χρονης ανιψιάς της το 1993, η οποία πέθανε στην αγκαλιά της λόγω κυστικής ίνωσης.

Ακολούθησε ο θάνατος του πατέρα της το 2003. Η Celine Dion αργότερα το περιέγραψε ως πολύ δύσκολο καθώς ήταν πολύ δεμένοι.

Η τραγουδίστρια του My Heart Will Go On είχε άλλη μια καταστροφική απώλεια τον Ιανουάριο του 2016, όταν ο επί 22 χρόνια σύζυγός της, Rene Angelil, και ο αδερφός της πέθαναν και οι δύο από καρκίνο με διαφορά μόλις δύο ημερών.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι η Celine ήταν τόσο καταβεβλημένη από το πένθος που δεν μπορούσε ούτε να παραστεί στην κηδεία του αδερφού της.

Επίσης, έχει βιώσει και άλλα θέματα με την υγεία της στα χρόνια της τεράστιας καριέρας της. Ένα από αυτά ήταν το 2012 όταν κόντεψε να χάσει την ικανότητα να τραγουδάει καθώς διαγνώστηκε με αδυναμία στην δεξιά φωνητική της χορδή.

Η Καναδή ποπ σταρ, η οποία είναι τώρα μητέρα τριών παιδιών, πέρασε επίσης χρόνια αγωνιζόμενη για να μείνει έγκυος με τον σύζυγό της μετά τη γέννηση του πρώτου τους γιου, Ρενέ-Σαρλ, το 2001, και αργότερα αποκάλυψε ότι υπέφερε από μια τραγική αποβολή στο 2010.

Παρά τις πολυάριθμες δυσκολίες, η Celine συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή και έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών, με τις πωλήσεις των δίσκων να αγγίζουν περισσότερα από 200 εκατομμύρια παγκοσμίως στα 12 άλμπουμ της.

Τον Μάρτιο του 2018 ανακοινώθηκε ότι θα ακύρωνε συναυλίες της γιατί είχε πρόβλημα με την ακοή της.

Κατάφερε να επιστρέψει στις συναυλίες έως την 8η Δεκεμβρίου 2022, όταν με ένα συνταρακτικό βίντεο στο Instagram ανακοίνωσε, με δάκρυα στα μάτια, ότι πάσχει από Stiff Person Syndrome, μια ανίατη ασθένεια η οποία προκαλεί ακαμψία στους μύες.

«Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου, η οποία επηρεάζει έναν στους εκατομμύριο ανθρώπους».

«Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδώ όπως έχω συνηθίσει». Είπε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στην ανακοίνωση που έκανε στο instagram.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Shakira: “Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι ένα μάθημα που μου έδωσε η ζωή”

HerNewskl

Γαλλία: Η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται για δύο βιασμούς

Her News

Meghan Markle: Εξομολογήθηκε την εμπειρία της από τα πρώτα της Χριστούγεννα στο Παλάτι

HerNewskl