HerNews.gr
Αφιερώματα

Τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα εκτός από τα πασίγνωστα νησιά και τις καταγάλανες παραλίες έχει και απίστευτα χιονοδρομικά κέντρα. Μερικά τόσο μοναδικά που σας προσφέρουν απέραντη θέα στη θάλασσα ενώ κατεβαίνετε με ταχύτητα τα βουνά.

Οι πρώτες σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη Ελλάδα είναι πετρόχτιστα χωριά, γαλάζιοι ουρανοί και ατελείωτες καταγάλανες παραλίες. Ωστόσο, ο χειμώνας είναι επίσης μέρος του ημερολογίου στην Ελλάδα και το χιόνι ρέει άφθονο.

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ, θα γνωρίζουν σίγουρα ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης με κορυφές που κυμαίνονται από 1.500 έως 2.918 μέτρα. 

Τα χιονοδρομικά κέντρα ποικίλουν όμως διαλέξαμε τα καλύτερα και σας τα παραθέτουμε παρακάτω.

Παρνασσός

Πολλοί θεωρούν το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού το καλύτερο της χώρας. Βρίσκεται στις πλαγιές του Παρνασσού και οι δύο τοποθεσίες του, τα Κελάρια (1.750 μέτρα) και η Φτερόλακκα (1.600 μέτρα), προσφέρουν εκπληκτικές εμπειρίες σκι για τους εθισμένους στην αδρεναλίνη. Ο Παρνασσός είναι εύκολα προσβάσιμος από την Αθήνα με αυτοκίνητο σε λιγότερο από δύο ώρες.

Καλάβρυτα

Αυτό το θέρετρο βρίσκεται στην Πελοπόννησο στο όρος Χελμός. Εδώ, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ σκι, snowboard, αλεξίπτωτο πλαγιάς και snowmobiling. Δεκατρείς πίστες προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, ενώ προσφέρονται και μαθήματα σκι. Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Όλυμπος

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στα βουνά της Πιερίας στις βόρειες πλαγιές του Ολύμπου . Το κέντρο, το οποίο βρίσκεται στα 1.450 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαθέτει έξι μονοπάτια για σκι, ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε snowboard στο Snowboard Fun Park. Βρίσκεται 459 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 97.5 χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη.

Πισοδέρι

Το Πισοδέρι είναι ένα θέρετρο στο όρος Βέρνο (1.939 μέτρα) στη δυτική Μακεδονία με μια από τις πιο απαιτητικές χιονοδρομικές πίστες στην Ελλάδα, την Οξυά (μήκους 2.500 μέτρων). Το θέρετρο είναι επίσης εξοπλισμένο με ιατρικό κέντρο στις εγκαταστάσεις.

Βασιλίτσα

Η Βασιλίτσα είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα snowboard στη νότια Ευρώπη και βρίσκεται στα 2.113 μέτρα στη μέση της οροσειράς της Πίνδου. Η εκπληκτική θέα στον Όλυμπο είναι μέρος του πακέτου όταν επιλέγετε αυτόν τον προορισμό. Το θέρετρο απέχει 45 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά.

Πήλιο

Αυτό το κέντρο βρίσκεται κοντά στον Βόλο . Έχει ύψος 1.471 μέτρα με μοναδική θέα στο κοντινό Αιγαίο. Διαθέτει επτά θέσεις σκι και απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους σκιέρ. Τα Σαββατοκύριακα διοργανώνουν επίσης νυχτερινό σκι. Το ταξίδι από την Αθήνα στο Πήλιο διαρκεί περίπου πέντε ώρες.

Καϊμάκτσαλαν

Το Καϊμάκτσακλαν (ή Βόρας), είναι βουνό στα σύνορα της Ελλάδας. Είναι το νοτιότερο μέρος και η υψηλότερη κορυφή, 2.524 μέτρα. Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2045 μ. με το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές σκι και φτάνει μέχρι τα 2480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση. Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική και όταν το επιτρέπει ο καιρός μπορεί να παρατηρήσει κάποιος τον Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου. Διαθέτει 5 αναβατήρες (1 εναέριο και 4 συρόμενους) ,μακριές και φαρδιές πίστες μπλέ και κόκκινου χρώματος. 

Τρία Πέντε Πηγάδια

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από τη Νάουσα και περίπου 15 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο. Καταλαμβάνει μία έκταση η οποία ξεκινά σε υψόμετρο 1430 μέτρων και φτάνει στο υψόμετρο των 2005 μέτρων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο με πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας.

Σέλι

Το Χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο κέντρο χιονοδρομίας στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1534-1900 μ., στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας στο χωριό Σέλι, ένα από τα ψηλότερα χωριά στην Ελλάδα. Απέχει 95 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Σέλι όπου θα βρείτε καφετέριες ξενοδοχεία και καταστήματα.

Μέτσοβο

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιου Μετσόβου είναι το νεότερο χιονοδρομικό resort της χώρας διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders, αλλά και δυνατότητα για καταβάσεις σε απάτητο χιόνι. Το Χ.Κ. Ανηλίου βρίσκεται σε απόσταση 17 λεπτών από την γραφικό Μέτσοβο. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Προφήτης Ηλίας απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το Μέστοβο και κυμαίνεται από 1360 έως 1620 μέτρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κωστής Παλαμάς: Το πρωτοπόρο έργο & η κηδεία που έμεινε στην ιστορία του σπουδαίου ποιητή που σαν σήμερα «έφυγε» από τη ζωή

HerNews ka

Παγκόσμια Ημέρα Αφρόλουτρου: Το απολαυστικό αφιέρωμα της Finos Film με αγαπημένες ηθοποιούς που μπήκαν σε…μπανιέρα

HerNews ka

Θα σου πω τι κατάλαβα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ

Her News