HerNews.gr
Μόδα

Πως να πλύνετε τα ρούχα που έχουν πούλιες και παγιέτες

Σίγουρα τα οι πούλιες και οι παγιέτες είναι κάτι που αγαπάμε όλες οι γυναίκες και δεν γίνεται να μην έχουμε έστω ένα κομμάτι στην ντουλάπα μας με αυτό το υλικό.

Όμως τι γίνεται με την καθαριότητα του; Μπορούν να μπουν στο πλυντήριο; 

Σίγουρα δεν θέλετε να καταστρέψετε το αγαπημένο σας λαμπερό φόρεμα για αυτό και εμείς σας έχουμε τους καλύτερους τρόπους για να το πλύνετε σωστά και αποτελεσματικά.

1) Ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας

Ελέγχετε πάντα την ετικέτα του ρούχου που πλένετε. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τα σύμβολα φροντίδας για να αποφύγετε τη συρρίκνωση ή την υποβάθμιση των ρούχων. Εάν δεν έχετε αρκετά για να βάλετε στο πλύσιμο ακόμα, περιμένετε μέχρι να μαζευτούν αρκετά για να έχετε ένα πλήρες φορτίο. 

2) Πλένετε  στο χέρι

Αυτό μπορεί να θεωρείται ταλαιπωρία  αλλά είναι πραγματικά ο πιο ασφαλής τρόπος για να πλύνετε τα ρούχα σας με πούλιες, χάντρες ή διακοσμητικά. Γεμίστε με χλιαρό νερό μια σκάφη και βάλτε μια δόση απαλού απορρυπαντικού. Μουλιάστε τα ρούχα σας για 5 λεπτά. Βουτήξτε καλά το ρούχο στο νερό και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή μια βούρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν βρώμικες περιοχές. Στύψτε το νερό από το ρούχο και στραγγίστε το. Στη συνέχεια, ξαναγεμίστε με κρύο καθαρό νερό και βουτήξτε ξανά τα ρούχα σας μέχρι να νιώσετε ότι όλο το σαπούνι έχει βγει από το αντικείμενο. 

3) Πλύνετε με απαλό κρύο πλύσιμο

Οι ταχύτεροι και πιο ζεστοί κύκλοι θα υποβαθμίσουν την ποιότητα του υφάσματος και μπορεί να οδηγήσουν σε ξεθώριασμα, συρρίκνωση ή να ξεκολλήσουν πούλιες/γκλίτερ στο πλύσιμο. Ρυθμίστε το πλυντήριο  σας στη ρύθμιση του eco ή στη ρύθμιση πλυσίματος στο χέρι και μειώστε τη θερμοκρασία στους 30 ή κάτω. Εάν δεν έχετε συνηθίσει να πλένετε σε χαμηλές θερμοκρασίες, υποσχόμαστε ότι θα καθαρίσει τα ρούχα σας και δεν θα τα βλάψει.

4) Αποφύγετε το μαλακτικό ή τη χλωρίνη

Και τα δύο μπορούν να ξεθωριάσουν ή να τσαλακώσουν τις πούλιες και το γκλίτερ.

5) Κλείστε τα φερμουάρ ή κουμπώστε τα και γυρίστε τα προς τα έξω

Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ανέπαφες τις πούλιες και θα μειώσετε τις πιθανότητες να ξεκολλήσουν στο πλύσιμο.

6) Πηγαίνετε σε στεγνοκαθαριστήριο

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πλύσιμο των ρούχων σας και δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να προκαλέσετε ζημιά , επισκεφτείτε τα τοπικά στεγνοκαθαριστήρια. Οι ειδικοί θα ξέρουν πώς να καθαρίσουν αυτό το μεταξωτό πουκάμισο ή να απομακρύνουν αυτόν τον επίμονο λεκέ από το ρούχο σας. 

7) Στεγνώστε στον αέρα

Αποφύγετε το στεγνωτήριο και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. Το γρήγορο στύψιμο ενός στεγνωτηρίου μπορεί να προκαλέσει τη χαλάρωση υλικών όπως οι πούλιες και η υψηλή θερμοκρασία μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα όπως συρρίκνωση, ξεθώριασμα και αυξημένη  απελευθέρωση μικροϊνών. Κρεμάστε τα στην απλώστρα μέχρι να στεγνώσουν.  

8)Μην σιδερώνετε τις πούλιες σας

Δεν θέλετε να ξέρετε πόσο άσχημα μυρίζει όταν λιώνουν οι πούλιες. Εάν χρειάζεται πραγματικά να σιδερώσετε, κρεμάστε τα ρούχα σας στο μπάνιο μαζί σας όταν κάνετε ντους. Ο ατμός θα αφαιρέσει τυχόν τσακίσεις χωρίς τον κίνδυνο να λιώσουν τα φερμουάρ ή οι πούλιες ή να προκληθούν ζημιές στο ύφασμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η iconic εμφάνιση της στα καλλιστεία ομορφιάς

HerNewskl

Beyonce – Tiffany & Co. – Η συνεργασία με θέμα την “Αναγέννηση”

HerNewskl

Τα Harrods ντύθηκαν… Louis Vuitton – Μεταμορφώθηκαν όλα τα καταστήματα στον κόσμο με χαρούμενα χρώματα

Her News