HerNews.gr
Ελλάδα

Δίκη για το Μάτι: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γονιών των δίδυμων κοριτσιών που κάηκαν μαζί με τους παππούδες τους – «Ήταν αγκαλιά»

Με τις καταθέσεις των γονιών των διδύμων κοριτσιών που κάηκαν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι μαζί με τους παππούδες τους συνεχίστηκε η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η μητέρα και ο πατέρας των διδύμων περιέγραψαν τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να βρουν τα κοριτσάκια και τους παππούδες τους από το απόγευμα της 23ης Ιουλίου και μετά.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι τα κοριτσάκια είχαν φύγει εκείνο το απόγευμα από την Αθήνα, προκειμένου να πάνε με τους παππούδες του σε ένα σπίτι στη Νέα Μάκρη που νοίκιαζαν.

«Εκείνο το Σαββατοκύριακο ήμουν με τα ανήλικα τέκνα μου και τα πεθερικά στη Νέα Μάκρη. Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 έπρεπε να γυρίσουμε προς Αθήνα, γιατί έπρεπε τα πεθερικά μου να κάνουν κάτι υποχρεώσεις. Γυρίσαμε Αθήνα, φτάσαμε στο σπίτι μας στην Καλλιθέα και αφού κάνανε τις δουλειές που είχαν, έφυγαν και κατευθύνθηκαν στη Νέα Μάκρη σε μία οικία που μίσθωναν.

Ήταν όλα ήσυχα. Τα παιδιά έπαιζαν και τα πεθερικά μου ετοιμάζονταν να γυρίσουν στη Νέα Μάκρη. Τους χαιρετήσαμε και ήταν η τελευταία φορά που τους είδαμε», είπε η Γεωργία Ξυραφάκη, μητέρα των διδύμων, στην έναρξη της κατάθεσής της.

«Ξεκίνησα να παίρνω τηλέφωνο την πεθερά και τον πεθερό μου, αλλά δεν μπορούσα να τους πιάσω. Εκεί άρχισα να ανησυχώ. Ήθελα να δω τι συνέβαινε», περιέγραψε η μάρτυρας, τονίζοντας πως ένα τηλεφώνημα της κουνιάδας της στην πεθερά της, που της είπε για τις φωτιές, ήταν εκείνο που τους ανησύχησε πραγματικά.

«Ανοίξαμε ειδήσεις. Παίρναμε τηλέφωνο τα πεθερικά συνεχώς. Δεν πιάναμε γραμμή. Παίρναμε αστυνομία, τους λέγαμε ότι τα παιδιά και πεθερικά μου πήγαιναν προς Νέα Μάκρη, μας είπαν ακόμα δεν είχαν εικόνα. Τότε ο σύζυγός μου πήρε μηχανάκι και μου είπε θα πάω προς τα εκεί να τους ψάξω», τόνισε η μητέρα των διδύμων.

Η προσπάθεια του συζύγου της απέβη άκαρπη. «Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο. Μου είπε είναι στον δρόμο, έχει φωτιές δεξιά αριστερά, δεν μπορώ να προχωρήσω, είναι παντού σκοτάδι και φωτιά. Του λέω σε παρακαλώ γύρνα πίσω, αν έχει γίνει κάτι κακό μη χάσω κι εσένα. Η αγωνία άρχισε να φουντώνει. Αρχίσαμε να παίρνουμε τηλέφωνο την Πυροσβεστική.

Μπορεί και ανά πέντε λεπτά. Είχαν μάθει τα ονόματα όλων. Τότε ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στα νοσοκομεία. Δεν βρήκαμε άκρη, γυρίσαμε σπίτι. Θυμάμαι ότι δούλευε την επόμενη ημέρα, του είπα θα έρθω κι εγώ μαζί σου, αλλιώς θα τρελαθώ», είπε η μάρτυρας, συνεχίζοντας:

«Ξεκινήσαμε προς Ανάβυσσο και παίρναμε τηλέφωνο την Πυροσβεστική. Ύστερα από πάρα πολλά τηλεφωνήματα, μας είπαν δεν έχουμε να σας πούμε κάτι, εφόσον δεν έχουμε βρει κάτι, θα πρέπει να ψάξετε στους πεθαμένους, θα πρέπει να πάτε στο Γουδί να δώσετε γενετικό υλικό και ίσως βρεθεί κάτι. Πήγαμε, δώσαμε γενετικό υλικό και περιγραφή το τι φορούσαν».

Δυστυχώς, ένα βίντεο με δύο κοριτσιάκια να βγαίνουν από ένα αλιευτικό στο Μάτι αναπτέρωσε τις ελπίδες τους μάταια…

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Seajets: Ανακοίνωσε εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

HerNews ka

Τέμπη: Αποσωληνώθηκε 20χρονος που σώθηκε από το πρώτο βαγόνι και χαμογέλασε στους δικούς του

Her News

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από τον Άγνωστο Στρατιώτη – Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων

HerNews ka