HerNews.gr
Ελλάδα

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από τον Άγνωστο Στρατιώτη – Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων

Χθες 28.2 ήταν η «μαύρη» επέτειος του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και στις πορείες και εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν, οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, λίγο πριν τις 14:00 μετά το μεσημέρι, ξεκίνησαν να γράφουν όλα τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας με κόκκινη μπογιά.

Οι συγκεντρωμένοι έγραψαν τα 57 ονόματα των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τα συνεργεία του Δήμου ωστόσο το βράδυ έσπευσαν να κάνουν εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου γράφτηκαν τα ονόματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί οργή ειδικότερα στα social media.

Η αντιδήμαρχος καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων κα Ρωξάνη Μπέη μίλησε το πρωί της Πέμπτης 29/2 στην εκπομπή «Super Κατερίνα» θέλοντας να εξηγήσει τι συνέβη αλλά και να απολογηθεί.

«Εμείς δε δώσαμε καμία εντολή για κάτι τέτοιο. Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι ότι ο φρούραρχος της Βουλής είχε καλέσει το συγκεκριμένο τμήμα της διεύθυνσης και είχε αναφέρει ότι υπάρχουν γραμμένα συνθήματα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ζήτησε να επέμβει το συνεργείο του Δήμου για να καθαρίσει. Μάλιστα αυτό έγινε μεσημεριανή ώρα και το συνεργείο απάντησε ότι δε γινόταν να επέμβει εκείνη την ώρα γιατί υπήρχε πορεία.Εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί. Εγώ το είδα γραμμένο αυτό σήμερα το πρωί, δε με ενημέρωσε κανείς. Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό. Δυστυχώς, αυτό το οποίο συνέβη, είναι ότι χωρίς καμία εντολή και καμία ερώτηση έγινε αυτό. Ο φρούραρχος πήρε τηλέφωνο στο τμήμα καθαριότητας, κατέγραψε το αίτημα και πήγαν στη βραδινή βάρδια να προχωρήσει το αίτημα. Πολύ κακώς, κι αυτός είναι ο λόγος που κι εμείς σήμερα απολογούμαστε.

Είναι κάτι που δε θα έπρεπε να έχει συμβεί, ήταν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Εμείς σε καμία περίπτωση δε θα δίναμε τέτοια εντολή. Δυστυχώς, επειδή έγινε μια διαδικασία μηχανικά, και αυτό είναι και το απαράδεκτο, είμαστε εδώ. Δεν έπρεπε να έχει γίνει αυτό. Από το πρωί συζητάμε τι κίνηση υψηλού συμβολισμού μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε η Ρωξάνη Μπέη.

Τέμπη: Ήχησαν σε όλη τη χώρα πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες (ΒΙΝΤΕΟ)

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Eurovision 2024: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την Έλενα Παπαρίζου και το «12άρι»

HerNews ka

Γιώτα Γιάννα: Που & πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία – Η ιδιαίτερη ανακοίνωση

HerNews ka

Ρούλα Πισπιρίγκου:«Δεν θα χύσω κροκοδείλια δάκρυα σαν μερικούς μερικούς»

Her News b