HerNews.gr
Ελλάδα

Σακαράκες τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι Έλληνες – Οι διαφορές σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι Έλληνες σε σχέση με τους Ευρωπαίους είναι… σακαράκες! Ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων («ACEA») έδωσε επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των αυτοκινήτων τα οποία κυκλοφορούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε αυτές της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών («EFTA») και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα δεδομένα αφορούν μέχρι και το τέλος του 2021, καθώς η επεξεργασία για το 2022 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σύμφωνα με αυτά, στο τέλος της συγκεκριμένης χρονιάς στη χώρα μας κυκλοφορούσαν 5.408.149 αυτοκίνητα.

Η μέση ηλικία στα αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι 17 χρόνια, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ε.Ε. είναι τα 12. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει τα πιο γηρασμένα αυτοκίνητα.

Στον αντίποδα βρίσκεται το Λουξεμβούργο. Εκεί, στα τέλη του 2021 κυκλοφορούσαν, συνολικά, 443.301 αυτοκίνητα με μέση ηλικία τα 7,6 έτη, δηλαδή τη μικρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Γερμανία, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κυκλοφορόντων οχημάτων οποίος, πρόπερσι, έφτανε τα 48.540.878. Σύμφωνα με τα στοιχεία τού «ACEA», ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 10,1 χρόνια. 

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λυρίδες: Αύριο τα πρώτα πεφταστέρια της άνοιξης

Her News

Το όνειρο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έγινε πραγματικότητα – Δημοπρατήθηκαν τα μετάλλια και οι δάδες του

HerNews ka

Νίκος Βέρτης: Ανακοίνωσε άνοιγμα του ΥΤΟΝ πριν τις επίσημες κυβερνητικές εξαγγελίες

Her News