HerNews.gr
Ελλάδα

Eurovision 2023: Ποια είναι τα 3 τραγούδια που περνούν στην τελική φάση για την Ελλάδα

Τρία είναι τα τραγούδια που περνούν στην τελική φάση για τη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023.

Tα 3 αυτά τραγούδια, είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε από την ψηφοφορία της 70μελούς Επιτροπής Κοινού και την αντίστοιχη αξιολόγηση από την Επιτροπή της ΕΡΤ των πέντε δημοφιλέστερων τραγουδιών που επέλεξε το κοινό.

Πρόκειται για τα: «What they say»–Bίκτωρ Βερνίκος, «Liar»–Μελίσσα Μαντζούκη και «Shout out»–Μαρία Μαραγκού/Αντωνία Καούρη.

Από την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, καλλιτέχνες και οι ομάδες τους έχουν κληθεί στην ΕΡΤ, για να παρουσιάσουν αναλυτικά το concept τους για την  παρουσία τους στον διαγωνισμό, οι οποίες θα ληφθούν -όπως γίνεται τα τελευταία δυο χρόνια- υπόψη της Επιτροπής της ΕΡΤ πριν εκείνη προχωρήσει στην τελική βαθμολογία της.

Η 7μελής επιτροπή αποτελείται από τους: Δημήτρη Παπαδημητρίου (που είναι και ο πρόεδρος),  από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 50,6% από τις επιλογές της Επιτροπής Κοινού και 49,4% από την Επιτροπή της ΕΡΤ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μου λέει ο Μάνος κι εγώ τι να κάνω, να βάλουν κι εμένα και τον πατέρα μου μέσα;»

Her News b

Διάρρηξη με λεία – μαμούθ σε μεζονέτα στα Καλύβια – Έβαλαν τον… θησαυρό σε μαξιλαροθήκες και το έσκασαν

Her News

Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες

HerNews ka