HerNews.gr
Διεθνή

Paco Rabanne: «Έφυγε» από τη ζωή ο πασίγνωστος σχεδιαστής

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής Paco Rabanne σε ηλικία 88 ετών

Σύμφωνα με το BBC o Paco Rabanne άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Γαλλία. Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε από τον ισπανικό όμιλο Puig ο οποίος και διευθύνει τα αρώματα και τον οίκο μόδας του.

«Σημάδεψε γενιές με το ριζοσπαστικό όραμά του για τη μόδα και η κληρονομιά του θα ζήσει» ήταν μερικά από τα λόγια του ομίλου Puig.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Puig, δήλωσε στο WWD: «Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του κυρίου Paco Rabanne» «Η ιστορία του Puig και του Paco Rabanne ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με την κυκλοφορία του αρώματος Calandre», συνέχισε.

Μέσα από τον official λογαριασμό στο του Instagram, ο οίκος μόδας «Paco Rabanne» αποχαιρέτησε τον ιδρυτή με ένα πορτρέτο του από το 1999  που συνοδευόταν από ένα συγκινητικό μήνυμα. 

«Ο Οίκος του Paco Rabanne επιθυμεί να τιμήσει τον σχεδιαστή και ιδρυτή μας που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών. Μεταξύ των πιο σημαντικών φιγούρων μόδας του 20ου αιώνα, η κληρονομιά του θα παραμείνει μια διαρκής πηγή έμπνευσης.
Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Rabanne που εγκαθίδρυσε την πρωτοποριακή κληρονομιά μας και καθόρισε ένα μέλλον απεριόριστων δυνατοτήτων».

Το εκκεντρικό είδωλο, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Francisco Rabaneda y Cuervo, αιχμαλώτισε τον κόσμο της μόδας τη δεκαετία του 1960 με τη φουτουριστική του εμφάνιση, με την πρώτη του συλλογή φτιαγμένη αποκλειστικά από πλαστικό.

Γεννημένος το 1934 λίγο πριν από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, ο πατέρας του Ραμπάν, Ρεπουμπλικανός συνταγματάρχης, πυροβολήθηκε από τα στρατεύματα των Φραγκοϊστών.

Η μητέρα του εργάστηκε ως επικεφαλής μοδίστρα στον πρώτο οίκο μόδας του Cristóbal Balenciaga στη χώρα των Βάσκων στην Ισπανία πριν μετακομίσει την οικογένεια στο Παρίσι.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, ο νεαρός Rabanne άρχισε να φτιάχνει σκίτσα για τον Dior και τον Givenchy στον ελεύθερο χρόνο του από το πτυχίο του στην αρχιτεκτονική και στη συνέχεια εργάστηκε σε έναν παραγωγό σκυροδέματος για 10 χρόνια.

Αλλά το πάθος του για το σχέδιο δεν μπορούσε να αμβλυνθεί και άρχισε να φτιάχνει κοσμήματα για πολυτελείς μάρκες πριν ξεκινήσει τον δικό του οίκο μόδας το 1966. 

Ο τολμηρός στιλίστας χαρακτηρίστηκε ως  «παιδί τρομερό» του κόσμου της μόδας όταν οι ντεμπούτο πασαρέλες του παρουσίασαν τα καινοτόμα σχέδιά του, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικά υλικά όπως μέταλλα, χαρτί και πλαστικό.

Το αστέρι του έφτασε στα ύψη όταν το 1968 σχεδίασε το εμβληματικό πράσινο ρούχο Barbarella που φορούσε η Τζέιν Φόντα στην ομώνυμη ταινία. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Χάρι: Χρήση κοκαΐνης και επικοινωνία με τη μητέρα του μέσω μέντιουμ αποκαλύπτονται στο νέο του βιβλίο

Her News

Grammys 2023: Η Beyoncé κατάφερε να “σπάσει” το ρεκόρ στην καριέρα της

HerNewskl

Julia Roberts: Eπιστρέφει δυναμικά πλάι στον George Clooney

HerNewskl