HerNews.gr
Beauty

Μήπως τελικά το skincare άφησε πίσω του τις βαριές στρώσεις foundation;

foundation

To foundation λίγα χρόνια σίγουρα αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας beauty ρουτίνας και η βάση για τα υπόλοιπα προϊόντα.

Μήπως τελικά το skincare άφησε πίσω του τις βαριές στρώσεις foundation;

Στο παρελθόν όλες πιστεύαμε πως χρειαζόμαστε serum, ενυδατική κρέμα, SPF, primer, foundation και concealer. Αυτό με την πάροδο του χρόνο όμως άλλαξε και πλέον η τάση του μινιμαλισμού έχει γινει κομμάτι της καθημερινοτητας. Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην λαμβάνει και μεγάλη θέση στον υπέροχο και μοναδικό κόσμο της ομορφιάς.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, αγοράζουμε λιγότερο προϊόντα μακιγιάζ γενικά. Η εταιρεία ερευνών αγοράς The NPD Group αναφέρει ότι οι πωλήσεις των προϊόντων μακιγιάζ μειώθηκαν κατά 20% από τον Ιανουάριο έως το τέλος Αυγούστου 2022 – σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019 . Τα primers μειώθηκαν δραματικά κατά 54% και τα eye primer 43%, την ίδια περίοδο.

foundation

Η αγορά προϊόντων μακιγιάζ στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτιμήθηκε σε 334 εκατομμύρια £, σημειώνοντας πτώση 25 %, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Η Emma Fishwick, υπεύθυνη στο ΗΒ για το The NPD Group με τη σειρά της δήλωσε χαρακτηριστικά πως:

“Για παραδείγματα περιλαμβάνουν foundations που περιγράφονται ως «ένα μείγμα μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος», bronzers «εμποτισμένα με υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση» και νέα foundation με οφέλη SPF”.

Από την άλλη πλευρά, brand «Jones Road» είπε ανοιχτά στη Vogue UΚ σχετικά με αυτό το ζήτημα πως:

Οι άνθρωποι θέλουν να βρουν τρόπους για να απλοποιήσουν κάθε πτυχή της ζωής τους και η ρουτίνα του μακιγιάζ και της περιποίησης της επιδερμίδας τους δεν διαφέρει. Εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας προϊόντα που είναι πολλαπλών χρήσεων, ακόμη καλύτερα”.

Liquid Foundation: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Naomi Watts: Υιοθέτησε το πιο chic bob hair

HerNewskl

Πώς να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka

Cara Delevingne: Έκανε την πιο glam beauty εμφάνιση στα SAG Awards

HerNewskl