HerNews.gr
Ελλάδα

Συντετριμμένοι οι γονείς και η σύντροφος του σμηναγού Τσιτλακίδη στο τελευταίο αντίο

Συντετριμμένοι έφτασαν λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νευροκόπι Δράμας, για το τελευταίο αντίο στον γιο τους, οι γονείς του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του σμηναγού – κυβερνήτη του μαχητικού Phantom F-4 που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 31χρονου πιλότου, η οποία, καθώς προχωρούσε προς την εκκλησία έλεγε ψιθυριστά «ψηλά, ψηλά» και κοίταζε τον ουρανό.

Στις 10 έφτασε και η σύντροφος του αδικοχαμένου πιλότου, κρατώντας μία φωτογραφία του στα χέρια της.

Πλήθος κόσμου εξακολουθεί να έρχεται στην εκκλησία, που είναι γεμάτη στεφάνια, κρατώντας λουλούδια στα χέρια, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού θα παραβρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Η οικογένεια του άτυχου νεαρού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να δώσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους έρθουν, για να αποχαιρετήσουν το παλικάρι της. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά, καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν «διαφορετικό γάμο» του παιδιού τους.

Στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε

Στο χωριό Γρανίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Στάθης, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, που έπεσε στην Ανδραβίδα. Στο ίδιο χωριό ανδρώθηκε μέσα του και μία τεράστια αγάπη για την πατρίδα, καθώς όπως αναφέρουν φίλοι και συγγενείς, το βλέμμα του ήταν πάντα στραμμένο στον ουρανό γιατί πάντοτε θαύμαζε όλους όσοι μπορούσαν να πετάξουν με τα «φτερά» της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, ήταν παιδικό του όνειρο να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να μπορεί – με το εθνόσημο στο στήθος – να υπερασπίζεται την πατρίδα.

Δήμος Κάτω Νευροκοπίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.
  • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου από ώρα την 11η πρωινή της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
  • Να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ».

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κολωνός: Στη φυλακή και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος που βίασε τρεις φορές τη 12χρονη

Her News b

Μύκονος: Κατεδαφίσεις & πρόστιμα – Κατεδαφίζεται το NAMMOS;

HerNews ka

Νέα Σμύρνη: 18χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μετά από καβγά για μια μπλούζα

HerNews ka