HerNews.gr
Beauty

Πρέπει να χτενίζουμε τα βρεγμένα μαλλιά; – Τι συμβαίνει όταν το κάνουμε

Λίγοι κανόνες είναι τόσο βασικοί στη  φροντίδα των μαλλιών όσο το να μην βουρτσίζετε ή να χτενίζετε βρεγμένα μαλλιά. Αν ψάχνατε για συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε τα βρεγμένα μαλλιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σας έχουμε τη λύση.

Τι συμβαίνει όταν χτενίζουμε τα βρεγμένα μαλλιά;

Για αρχή, τα βρεγμένα μαλλιά μπορούν να χτενιστούν — αλλά μόνο η σωστή μέθοδος και  εργαλεία  θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το σπάσιμο. Υπάρχουν δεσμοί υδρογόνου στη δομή της τρίχας που σπάνε προσωρινά όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, καθιστώντας έτσι τα μαλλιά πιο εύθραυστα και επιρρεπή σε  φθορά όταν είναι υγρά.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι τα μαλλιά είναι πιο ελαστικά όταν είναι βρεγμένα και τεντώνονται όταν χτενίζονται. Ωστόσο, δεν μπορεί να επαναφέρει το σχήμα του. Πράγματα όπως το σκληρό χτένισμα ή το στέγνωμα των μαλλιών σας με μια πετσέτα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή σύγχυση στα μαλλιά.

Τα βρεγμένα μαλλιά πρέπει να χτενίζονται πολύ προσεκτικά με μια χτένα με φαρδιά δόντια  μετά την εφαρμογή σπρέι ή λαδιού φινιρίσματος. Το κόστος για τη μη επένδυση χρόνου και φροντίδας στο ξεμπέρδεμα των βρεγμένων μαλλιών είναι η αυξημένη ζημιά.

Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα είναι τα σγουρά μαλλιά, τα οποία είναι πιο διαχειρίσιμα όταν είναι βρεγμένα. Ο λόγος που τα σγουρά μαλλιά μπορούν να χτενιστούν όταν είναι βρεγμένα είναι για να διατηρήσουν το σχήμα και το  σχέδιο μπούκλας. 

Το βούρτσισμα των σγουρών μαλλιών όταν είναι στεγνά οδηγεί σε  φριζάρισμα  και υπερβολικό όγκο. Ωστόσο, συνιστάται να ακολουθείτε το χτένισμα με προϊόντα που καθορίζουν τις μπούκλες. Αλλά, μπορεί επίσης να στεγνώσει και φυσικά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως.

Ο εγκεκριμένος από τους ειδικούς τρόπος για να ξεμπερδεύετε τα βρεγμένα μαλλιά

Τα σωστά εργαλεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά αν θέλετε να δαμάσετε τα βρεγμένα μαλλιά. Μια χτένα από ανθρακονήματα με φαρδιά δόντια ή μια paddle brush είναι απίθανο να τα ξεμπερδέψει. Ξεκινήστε από τις άκρες, μετά χτενίστε απαλά τα μεσαία μήκη και μετά τις ρίζες. Θυμηθείτε να αντισταθείτε στην παρόρμηση να χτενιστείτε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, καθώς αυτό θα σφίξει τους κόμπους και θα οδηγήσει σε περαιτέρω σπάσιμο.

Τέλος πρέπει να αποφύγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας εξαιρετικά σφιχτά όταν είναι βρεγμένα ή με σφιχτά λαστιχάκια ή κλιπ. Όταν είναι δυνατόν, επιλέξτε φυσικό στέγνωμα με αέρα ή θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε ορό προστασίας από τη θερμότητα πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι.

Όσο δελεαστικό κι αν φαίνεται, αποφύγετε να πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά, καθώς μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω τη ζημιά και την πτώση των μαλλιών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Clinéa: Tο νέο clean beauty brand φαρμακείου με τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό

HerNewskl

Vanessa Kirby: Έκανε το πιο glam μακιγιάζ λίγο πριν τις γιορτές

HerNewskl

Bella Hadid: Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφει τους μαύρους κύκλους!

HerNewskl