HerNews.gr
Συνταγές

Σπιτικό και νόστιμο παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή

Μπορεί ο χειμώνας να ήρθε για τα καλά στη χώρα μας και οι θερμοκρασίες να είναι αρκετά χαμηλές τις τελευταίες ημέρες, όμως ας συμφωνήσουμε πως το παγωτό δεν έχει εποχή!

Και αφού λοιπόν καμία μας δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία λαχταριστή μπάλα παγωτό βανίλια, ας δούμε εδώ πώς θα το φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι μας, χωρίς παγωτομηχανή!

Υλικά για το παγωτό βανίλια

250 γρ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
410 γρ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα λίγο – λίγο ενώ χτυπάμε.

Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε ξανά στην κατάψυξη.

Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το παγωτό μας.

Extra tip: Δώστε στο παγωτό βανίλια όποια γεύση σας αρέσει, προσθέτοντας τριμμένη σοκολάτα, μπισκότα ή και πουρέ φρέσκων φρούτων

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καθαρά Δευτέρα: Σούπερ συνταγή για… βελούδινη ταραμοσαλάτα

Her News

Φασολάκια Λαδερά: Η ωραιότερη συνταγή

Her News

Manacooks: Pulled Pork – Το ζουμερό χοιρινό της Τσικνοπέμπτης

Her News