HerNews.gr
Health

Τα οφέλη του να κοιμάσαι με μάσκα ύπνου- Είναι αρκετά για να σε πείσουν!

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί πώς μπορούμε να κοιμηθούμε καλύτερα τη νύχτα. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, οπότε φυσικά, ο καθένας έχει τη δική του προσέγγιση. Για μερικούς ανθρώπους, το παν είναι να έχετε το δωμάτιό σας στην τέλεια θερμοκρασία.

 Άλλοι στρώνουν  βαριές κουβέρτες για να μειώσουν το άγχος. Και φυσικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα κλασικό: ολίσθηση σε μια μάσκα ματιών. Αυτή η επιλογή τυχαίνει να φαίνεται σούπερ κομψή, γιατί ποιος δεν θέλει να διοχετεύσει τον εσωτερικό κόσμο της Blair Waldorf ; Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πραγματικά πλεονεκτήματα πέρα ​​από την αισθητική. 

Πριν “βουτήξουμε” στα οφέλη, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα προτού διαλέξετε τη μάσκα ματιών της επιλογής σας, ξεκινώντας από το ύφασμα. Μείνετε σε φυσικές ίνες όπως το μετάξι , οι οποίες έχουν αποδειχθεί σε μικροσκοπικό επίπεδο ότι είναι πιο απαλές  για το φράγμα του δέρματος και προσπαθήστε να αποφύγετε συνθετικά όπως ο πολυεστέρα.

 Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά τη μάσκα ματιών σας διότι είναι στο πρόσωπο σας όλη τη νύχτα, όπως κάθε ρούχο που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα, πρέπει να πλένεται τακτικά. Μπορεί να χρειαστεί να πλένετε τη μάσκα καθημερινά, ειδικά εάν δεν πλύνατε το πρόσωπό σας πριν τον ύπνο ή εάν υπάρχει έντονη εφίδρωση.

Θα πρέπει επίσης να βρείτε τη σωστή εφαρμογή. Εάν έχετε ευαίσθητα αυτιά ή κοιμάστε στο πλάι, αναζητήστε μια μάσκα με λουράκι  πάνω από τα αυτιά για να αποφύγετε την πρόσθετη πίεση. Εάν αλλάζετε θέση ενώ κοιμάστε, θα θέλετε μια μάσκα με πιο σφιχτό, πιο ρυθμιζόμενο λουράκι.

Ποια είναι τα οφέλη του να κοιμάσαι με μάσκα ύπνου;

#1 Προστατεύει το δέρμα ενώ κοιμάστε

Όταν στριφογυρίζουμε στον ύπνο μας τη νύχτα, στην πραγματικότητα τριβόμαστε στα μαξιλάρια, τα σεντόνια και τις κουβέρτες μας. Η χρήση μάσκας ματιών μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν σαν προστατευτικό στρώμα για να αποφύγετε οποιαδήποτε βλάβη του δέρματος από την τριβή. Μπορεί επίσης να υπάρχει φυσική αναδίπλωση του δέρματος, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων. Θυμηθείτε, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι πολύ ευαίσθητο, επομένως θα πρέπει να το αντιμετωπίζετε κατ’ αυτό τον τρόπο.

#2 Μπορεί να μειώσει το άγχος ή την ένταση

Εάν έχετε την τάση να κρατάτε ένταση στο πρόσωπό σας ή είστε επιρρεπείς σε πονοκεφάλους ή ημικρανίες , ορισμένες μάσκες ματιών μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας. Μια μάσκα ματιών συνήθως περιέχει μικρά μικροσφαιρίδια που προσφέρουν μια συμπίεση που ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν παρηγορητικό καθώς κοιμούνται. Αυτές οι μάσκες ασκούν ελαφριά πίεση στο πρόσωπό σας, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για την ένταση γύρω από τα μάτια, καθώς και για νυχτερινούς πονοκεφάλους ή ημικρανίες.

#3 Βελτιώνει τον ύπνο σας εν κινήσει

Ανεξάρτητα από το πόσο σχεδιάζετε ή προσπαθείτε να προσαρμοστείτε σε ένα νέο πρόγραμμα ενώ ταξιδεύετε, ο αδιάκοπος ύπνος είναι δύσκολο να επιτευχθεί εν κινήσει. Οι μάσκες ματιών μπορούν να προσφέρουν μια αίσθηση κανονικότητας και πιο υγιή ύπνο σε νέα περιβάλλοντα. Δεδομένου ότι οι μάσκες ύπνου είναι φορητές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αεροπλάνο, [οδηγούν σε] καλύτερο ύπνο ενώ ταξιδεύετε.

#4 Βοηθά στη μείωση του πρηξίματος

Το κλισέ σημάδι του να είσαι ξύπνιος όλη τη νύχτα είναι το πρησμένο πρόσωπο και οι μαύροι κύκλοι , αλλά τι θα γινόταν αν λέγαμε ότι υπάρχει μάσκα ματιών για αυτό; Οι μάσκες ματιών ασκούν φυσική πίεση στο δέρμα κάτω από τα μάτια και απομακρύνουν το υπερβολικό υγρό που συμβάλλει στο πρήξιμο. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τους μαύρους κύκλους σε κάποιο βαθμό, αρκεί να είναι αποτέλεσμα πρηξίματος. 

#5 Παρέχει απόλυτο σκοτάδι οπουδήποτε

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σας εμποδίζει το περιβάλλον σας να κοιμάστε αρκετά. Εάν είστε ευαίσθητοι στο περιβάλλον σας, οι μάσκες ματιών μπορούν να προσφέρουν κάποια ανακούφιση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε είναι μια μάσκα που παρέχει όσο το δυνατόν πιο κοντά συνθήκες συσκότισης.

#6 Επιτρέπει στον φραγμό του δέρματος να επουλωθεί

Το δέρμα μας χρησιμοποιεί τον ύπνο ως ευκαιρία για να θεραπεύσει τον εαυτό του από βλάβες που μπορεί να έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι η πλήρης νυχτερινή ξεκούραση έχει στην πραγματικότητα αισθητικά οφέλη.  Όταν δεν κοιμάστε, τα επίπεδα κορτιζόλης παραμένουν υψηλά, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την επούλωση των πληγών, να συμβάλει στη διάρρηξη του δερματικού φραγμού και ακόμη και να οδηγήσει σε εξάρσεις ακμής. Αυτό μεταφράζεται σε φλεγμονή του δέρματος και πρόωρη γήρανση. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ποια ροφήματα μας ενυδατώνουν περισσότερο και από το νερό;

Her News b

Παγκόσμια Ημέρα Τσαγιού: Η ιστορία και τα οφέλη του θα σας εκπλήξουν

Her News b

Ντομάτα: Όλα τα οφέλη για την υγεία

Her News