HerNews.gr
Ελλάδα

Τέμπη: «Βούλιαξαν» από κόσμο οι μεγάλες πόλεις της χώρας – Συγκεντρώσεις, πορείες & διαμαρτυρίες για το δυστύχημα

«Βούλιαξαν» από κόσμο όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Από την Αθήνα ως την Κρήτη, από τη Θεσσαλονίκη ως την Πάτρα, από τη Λάρισα, τα Γιάννενα χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους να ζητήσουν να μην ξεχαστούν τα αθώα θύματα της συγκλονιστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Με πλακάτ, πανό, μαύρα μπαλόνια γέμισαν πλατείες, έκανα πορεία σε κεντρικές οδούς και ζήτησαν δικαιοσύνη και να αλλάξει τώρα το σύστημα που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινε ζωές.

Βουβή διαμαρτυρία στην Πάτρα

Συγκλόνισε η βουβή διαμαρτυρία δικηγορών στην Πάτρα αλλά και η πορεία μαθητών.

Μια πορεία χωρίς αρχή και τέλος. Αμέτρητοι οι άνθρωποι και πρωταγωνιστές νέα παιδιά, συνομήλικοι των θυμάτων. Μικροεπεισόδια δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν τις πορείες.

Εκδίδουν ακόμα εισιτήρια για το μοιραίο τρένο

Την ίδια ώρα, σε πολιτικό επίπεδο οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται ενόψει του υπουργικού συμβουλίου, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να δηλώνει πως η επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου θα γίνει μόνο με απόλυτη ασφάλεια,

Παράλληλα, ο υπουργός μεταφορών θα πει πως η φονική πορεία ήταν εμφανής στον ηλεκτρονικό πίνακα, μόνο που κανείς δεν την είδε.

Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί πως το ηλεκτρονικό σύστημα εισιτήριων βγάζει ακόμα και σήμερα εισιτήρια για τη φονική αμαξοστοιχία.

Το υπουργείο έκανε καθαρό πως η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου θα γίνει έως το τέλος Μαρτίου με λιγότερα δρομολόγια, ενώ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις για αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Market Pass: Νωρίτερα οι αιτήσεις – Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά

Her News

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα 11 μέτρα για τη στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων – Προβλέπεται διαγραφή χρεών και δανείων

HerNews ka

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης – Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

HerNews ka