HerNews.gr
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού- Ενδέχεται να χάσει τις τελετές της μεγάλης Εβδομάδας

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Τετάρτη (29/3), ο Πάπας Φραγκίσκος, με το διευθυντή του Γραφείου Τύπου  της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι, να δηλώνει ότι  “βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Gemelli (της Ρώμης) για κάποιες προγραμματισμένες εξετάσεις”.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, το νοσοκομείο αναφέρει ότι ο Πάπας, ο οποίος έφτασε με ασθενοφόρο μετά από αδιαθεσία, «παρουσίασε καρδιακά προβλήματα και αναπνευστική δυσχέρεια αργά το πρωί και μεταφέρθηκε στο καρδιολογικό τμήμα για (περαιτέρω) ελέγχο».

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ανακοίνωσε ότι ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος δεν πάσχει από COVID-19, αλλά χρειάζεται αρκετές ημέρες θεραπείας λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

«Οι εξετάσεις του έδειξαν λοίμωξη του αναπνευστικού και απαιτεί μερικές ημέρες νοσηλείας, ωστόσο δεν πρόκειται για COVID-19», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, και μεταδίδει το Associated Press.

Πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ήδη ακυρώσει μερικές από τις υποχρεώσεις του από το πρόγραμμά του, λόγω «προγραμματισμένων εξετάσεων».

«Σήμερα  Πέμπτη (30.3.2023) το πρωί, μετά το πρωινό του, ο Πάπας Φραγκίσκος διάβασε μερικές ιταλικές εφημερίδες και ξανάρχισε να εργάζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.

Ενδεχόμενο να χάσει τις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας

Αναφορικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε περίπτωση που ο Πάπας Φραγκίσκος παραμείνει για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, στις θρησκευτικές τελετές πρόκειται να χοροστατήσει ένας από τους γηραιότερους καρδινάλιους του Βατικανού, αρχής γενομένης από την λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών, στις 2 Απριλίου.

Πριν από δύο χρόνια, ο Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο και υποφέρει από χρόνια γοναλγία, εξαιτίας της οποίας, για να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις μερικές φορές χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασιλιάς Κάρολος: Έδιωξε την αγαπημένη βοηθό της βασίλισσας Ελισάβετ μετά τον θάνατό της

HerNews ka

Meghan Markle: Όσα ανέφερε στο podcast της για το Sex and the City!

HerNewskl

Βασιλιάς Κάρολος: Θα ανοίξει ξανά το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για το κοινό μετά από πέντε χρόνια

HerNews ka