HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Έδιωξε την αγαπημένη βοηθό της βασίλισσας Ελισάβετ μετά τον θάνατό της

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ανάγκασε την πιο έμπιστη βοηθό της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ να μετακομίσει από την περιουσία της οικογένειάς του μετά το θάνατο της μητέρας του , σύμφωνα με ένα βιβλίο για τους βασιλικούς.

Η δημοσιογράφος Valentine Low γράφει σε μια ενημερωμένη έκδοση με χαρτόδετο βιβλίο του «Courtiers», που αποσπάστηκε στους Times , ότι η Angela Kelly πίστευε ότι θα της επιτρεπόταν να μείνει σε ένα εξοχικό σπίτι στο Windsor Home Park μετά τον θάνατο της μακροχρόνιας φίλης της.

Ωστόσο, η πρώην προσωπική βοηθός και στενή φίλη της βασίλισσας δεν μένει στο ακίνητο σύμφωνα με τις οδηγίες του Καρόλου, υποστηρίζει το βιβλίο.

Η 65χρονη Kelly ξεκίνησε να εργάζεται για πρώτη φορά για τη βασίλισσα το 1994 ως στυλίστρια της. Ήταν υπεύθυνη για τα ρούχα, τα κοσμήματα και τα διακριτικά του μονάρχη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agenthighheels (@agenthighheels)

Με τον καιρό όμως ο ρόλος της διευρύνθηκε

«Κατά τα τελευταία χρόνια της αείμνηστης Βασίλισσας, δεν υπήρχε κανείς έξω από την άμεση οικογένειά της που να ήταν πιο κοντά της από την Angela Kelly», γράφει η Low.

«Ο επίσημος τίτλος της ήταν Προσωπική Βοηθός, Σύμβουλος και Επιμελητής της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας… αλλά ήταν επίσης η έμπιστή της, η φίλη της και το πρόσωπο που τη φρόντιζε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον όπως θα έλεγε η Kelly στους φίλους της, ήταν ουσιαστικά η φροντιστής της βασίλισσας».

Όταν η Ελισάβετ ήταν ακόμα ζωντανή, η Kelly είχε ένα δωμάτιο στον ίδιο όροφο με τα ιδιωτικά διαμερίσματα της Βασίλισσας στον Πύργο της Αουγκούστα.

Τα μακροχρόνια μέλη του προσωπικού που εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια έχουν συνήθως σπίτια για να ζήσουν στο βασιλικό κτήμα, μια πρακτική που ονομάζεται σπίτια «χάρης και εύνοιας».

Ωστόσο, μέρες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, έγινε σαφές ότι η Kelly – παρά την πίστη της στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα – δεν θα ήταν ο αποδέκτης αυτού του προνόμιου.

«Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις στις οποίες προτάθηκε ότι ο Βασιλιάς θα της αγόραζε ένα σπίτι κοντά στο Σέφιλντ της [Αγγλίας], για να βρίσκεται κοντά στα εγγόνια της», γράφει η Low.

Το νέο σπίτι  που αγόρασε ο βασιλιάς Κάρολος για την Kelly στο Yorkshire της Αγγλίας, θα επιστραφεί στο Στέμμα μετά το θάνατο της πρώην βοηθού.

«Έχω την εντύπωση ότι ο Βασιλιάς απλά δεν ήθελε να ζήσει δίπλα της», είπε μια πηγή στη δημοσιογράφο.

Όταν η βασίλισσα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022, η Kelly μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν βαθιά επηρεασμένη από την απώλεια.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια έγραψε στο Instagram δίπλα σε μια φωτογραφία της στην κηδεία της βασίλισσας εκείνη την εποχή: «Μια πολύ λυπηρή μέρα για μένα σήμερα. Αποχαιρέτησα την καλύτερή μου φίλη».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agenthighheels (@agenthighheels)

Λίγο πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον περασμένο Μάιο, η Kelly ξαναμπήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του κήπου της στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agenthighheels (@agenthighheels)

«Ετοιμάζομαι να πούμε αντίο. Επιτέλους μετακομίζω στο νέο μου σπίτι, το οποίο θα μπορώ να ονομάσω το σπίτι μου επιτέλους», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Παρά τη στενή της σχέση με τη βασίλισσα, η Kelly ήταν μια αμφιλεγόμενη φιγούρα στο παλάτι.

Είχε διαβόητη σύγκρουση με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ ενόψει του γάμου του ζευγαριού το 2018.

Ο Δούκας του Σάσεξ υποστήριξε στα απομνημονεύματά του, ότι η Kelly προσπάθησε να εμποδίσει τη Μέγκαν Μαρκλ να φορέσει την τιάρα που αρχικά επέλεξε από την ιδιωτική συλλογή της Βασίλισσας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι άνδρες κλαίνε περισσότερο από τις γυναίκες – Η δημοσκόπηση που σπάει τα στερεότυπα

Her News

Will Smith για τα λάθη που έχει κάνει: «Η φήμη είναι ένα μοναδικό τέρας»

HerNews ka

Mariah Carey: Αποκαλύπτει το αγαπημένο της χριστουγεννιάτικο τραγούδι & δεν είναι το δικό της!

HerNews ka