HerNews.gr
Ελλάδα

«Ναι» σε debate των «έξι» από Κυριάκο Μητσοτάκη… εν αναμονή δημοσκοπήσεων

Μέσα στις επόμενες μέρες θα φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου τα πρώτα ευρήματα των λεγόμενων «focus groups» που διενεργούνται για λογαριασμό της κυβέρνησης. Τα στοιχεία αυτά θα αποτυπώσουν την εικόνα που υπάρχει στην κοινή γνώμη για μία σειρά ζητημάτων και θα αποτελέσουν τη βάση της επικοινωνιακής και προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ, αμέσως μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών το προσεχές Σάββατο.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της πασχαλινής ανάπαυλας, δημοσκοπικές έρευνες δεν πραγματοποιούνταν γι΄ αυτό και όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα έχει μεγάλη αξία για το κυβερνητικό στρατόπεδο κατά πόσο ο χρόνος που μεσολάβησε από το τραγικό γεγονός των Τεμπών λειτούργησε θετικά για την εικόνα της κυβέρνησης και ασφαλώς σε ποιό βαθμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέκτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού περιμένουν να δουν κατά πόσο συνεχίστηκε τις μέρες αυτές η βαθμιαία μείωση της δημοσκοπικής απώλειας, λόγων Τεμπών, που είχε καταγραφεί λίγο πριν από το Πάσχα. Η μείωση αυτή έφτασε σχεδόν στο μισό και είχε προκαλέσει χαμόγελα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι εφόσον και αυτές οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη δείξουν παγιωμένη τη διαφορά μετά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο 4,5%-5,5%, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μη αναστρέψιμη διαφορά και βέβαιη κατάκτηση της πρώτης θέσης από το κυβερνών κόμμα.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου με θετική διάθεση βλέπουν το ενδεχόμενο μιας «τηλεμαχίας» (το γνωστό και ως «debate») μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Είναι κάτι που ήδη έχει επικοινωνηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και αναμένεται να πάρει τη μορφή συγκεκριμένης πρότασης μόλις οι εκλογές προκηρυχθούν.

Παρόλα αυτά σκεπτικισμός επικρατεί στο στενό πυρήνα συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κατά πόσο ένα «debate» μεταξύ των δύο θα έκανε καλό όχι στον πρωθυπουργό αλλά στην όλη πορεία προς τις κάλπες.

Στο μυαλό των «γαλάζιων» στελεχών είναι σαφές ότι όποιος ακολουθεί τον πρώτο, αυτός είναι που θα κάνει τα πάντα για να προκαλέσει σύγχυση και αυτός στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κ.Τσίπρας. Για το λόγο αυτό δεν είναι ξεκάθαρο το τί τελικώς θα συμβεί για την «τηλεμαχία» Μητσοτάκη-Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ονειρικά πασχαλινά δώρα με την υπογραφή του PaidiStore

Her News

Μαρίνα Πατούλη: Με συγκλόνισε το εξώδικο του Γιώργου

Her News b

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου βοήθησε άτομο με αυτισμό που βρέθηκε στη μέση του δρόμου

HerNews ka