HerNews.gr
DECORNEWS

Σε ποια χρώματα δεν πρέπει να αγοράζουμε ποτέ έπιπλα για την κρεβατοκάμαρα;

Εάν είστε εξοικειωμένοι με την ψυχολογία των χρωμάτων, θα ξέρετε ότι υπάρχουν ορισμένοι συσχετισμοί με διαφορετικές αποχρώσεις που κάνουν κάποια χρώματα  περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλα για χώρους στο σπίτι. 

Τα καλύτερα χρώματα για να χρησιμοποιήσετε για μια κουζίνα, για παράδειγμα, θα είναι πολύ διαφορετικά από τις καλύτερες αποχρώσεις για ένα σαλόνι. 

Επομένως, υπάρχουν ορισμένα χρώματα επίπλων κρεβατοκάμαρας που πρέπει να αποφύγετε ή τουλάχιστον να περιορίσετε, εάν θέλετε ο χώρος στον οποίο κοιμάστε να αισθάνεται ήρεμος και ξεκούραστος. Δεδομένου ότι τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας – κουφώματα, ντουλάπες, κομοδίνα και συρταριέρες – είναι συχνά μεγάλα, ογκώδη και κυριαρχούν, τα χρώματα που επιλέγετε είναι πολύ σημαντικά. 

Λοιπόν, ποια είναι τα κορυφαία χρώματα που πρέπει να αποφύγετε για τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας;

1. Κόκκινο

Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το κόκκινο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα που πρέπει να αποφύγετε σε ένα υπνοδωμάτιο , σύμφωνα με τους σχεδιαστές και όλα αυτά χάρη στη σχέση του με την ενέργεια. Το κόκκινο τείνει να είναι ένα πολύ έντονο χρώμα και μπορεί να αυξήσει την ενέργεια. Είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνει την όρεξη και τις συζητήσεις. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν χαλαρωτικές ιδέες για κόκκινο δωμάτιο, απλά πρέπει να προσέχετε τη σκιά και το κομμάτι μέσα στο οποίο χρησιμοποιείται.

2. Μαύρο

Ενώ η διακόσμηση με μαύρες πινελιές μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα επιτυχημένο σχέδιο, αξίζει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις αποχρώσεις στα έπιπλα κρεβατοκάμαρας. Οι σκούροι τόνοι μπορούν να δημιουργήσουν μια βαριά, επιβλητική ατμόσφαιρα σε ένα υπνοδωμάτιο. Για ένα άνετο και φιλόξενο υπνοδωμάτιο, καλό είναι να αποφεύγετε τις βαθιές αποχρώσεις όπως το μαύρο, το navy blue και το γκρι ανθρακί.

3. Λευκό

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά μερικοί από τους σχεδιαστές με τους οποίους μιλήσαμε δεν τους αρέσει η δροσερή ενέργεια που μπορούν να φέρουν ορισμένα λευκά σε ένα υπνοδωμάτιο. Το καθαρό λευκό μπορεί να είναι υπερβολικά έντονο και κρύο για ορισμένα άτομα. Αν ο στόχος σας είναι ένα ζεστό και άνετο υπνοδωμάτιο, καλό είναι να αποφύγετε το καθαρό λευκό. Θέλετε να μπείτε μέσα και να νιώσετε μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας ή θέλετε να ξυπνήσετε με κάτι ζωντανό και δυναμωτικό; Αν προτιμάτε μια πιο χαλαρωτική αίσθηση, προτείνουμε κάτι δροσερό, όπως ένα αέρινο λευκό ή απαλές, υδάτινες αποχρώσεις

4. Γκρι

Αν επιθυμείτε ένα υπνοδωμάτιο με λίγο περισσότερο χαρακτήρα, είναι καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση του γκρι. Αυτό το χρώμα μπορεί να εκληφθεί ως μονότονο και θαμπό από κάποιους. Ωστόσο, εάν οι αποθηκευμένες φωτογραφίες σας στο Pinterest είναι γεμάτες με κρεβατοκάμαρες σε γκρι χρώματα , μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τις υφές που χρησιμοποιείτε για να προσθέσετε βάθος και ενδιαφέρον σε αυτήν την απόχρωση. Σκεφτείτε, επίσης, να προσθέσετε γαλάζια και πράσινα χρώματα ως τρόπο για να αλλάξετε όλη αυτή τη μονοτονία. 

5. Κίτρινο

Μαζί με το κόκκινο, το κίτρινο συνιστάται συχνά ένα από τα χρώματα που πρέπει να αποφύγετε χάρη στην ενεργειακή του αίσθηση. Η θεωρία των χρωμάτων υποδηλώνει ότι έχει συχνά μια δυναμωτική επίδραση στον εγκέφαλό μας. Η επιλογή μιας πιο απαλής, λιγότερο κορεσμένης απόχρωσης μπορεί να βοηθήσει ακόμα και τα πιο ενεργητικά χρώματα να αισθάνονται πιο κατάλληλα για την κρεβατοκάμαρα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κουζίνα: Ποια λαχανικά μπορείς να φυτέψεις στο παράθυρό σου

Her News

Μίνι οδηγός για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου

Her News

Πάσχα: Πως να βάψετε τα αυγά σας σε διάφορα χρώματα με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας

HerNews ka