HerNews.gr
Ελλάδα

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν τα δυο αδέρφια έπειτα από μαραθώνιες απολογίες

Έπειτα από μαραθώνια διαδικασία οι δυο αδελφοί, ο Ι.Λ 40 χρονών και ο Ε.Λ 48 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προφυλακίστηκαν.

Οι αστυνομικοί θεωρούσαν δεδομένη την προφυλάκισή τους, καθώς, όπως λένε, τα στοιχεία ήταν τέτοια που δεν άφηναν περιθώρια για άλλη εξέλιξη. Προφανώς το ίδιο έκριναν εισαγγελέας και ανακριτής, αφού από κοινού αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τρεις ώρες

Οι δύο κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας έφτασαν περίπου στις 10:30 στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Πρώτος στο γραφείο του 30ού ανακριτή πέρασε ο 48χρονος που παρέμεινε περίπου τρεις ώρες, δίνοντας τις εξηγήσεις του για τα όσα του αποδίδονται.

Εν συνεχεία, απολογήθηκε ο 40χρονος αδελφός του, ο οποίος μάλιστα κατηγορείται με ξεχωριστή δικογραφία και για την υπόθεση δολοφονίας του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη -λίγους μόλις μήνες μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ- στο Γαλάτσι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των δύο κατηγορουμένων στα δικαστήρια, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν «ζώσει» το κτίριο για λόγους ασφαλείας, ελέγχοντας όλους όσοι ήθελαν να μπουν σε αυτό.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι απαγορεύτηκε η είσοδος ακόμα και των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9, παρά το γεγονός πως είχαν σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθήνας.

Έπειτα από σχεδόν έντεκα ώρες, εισαγγελέας και ανακριτής υπέγραψαν τα έγγραφα της προσωρινής κράτησης των δύο συλληφθέντων.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα σκυλιά που κατασπάραξαν μέχρι θανάτου την 50χρονη μητέρα

HerNews ka

Κακοκαιρία GAIA: Νέο έκτακτο δελτίο καιρού – Πού θα είναι επικίνδυνα τα φαινόμενα

Her News

Καιρός: «Θερμή» εισβολή με τοπικές βροχές & καταιγίδες – Που θα δούμε 27άρια

HerNews ka