HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Νόνη Δούνια μιλά στο HerNews: «Η οικογένειά μου είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου και βρίσκω πάντα χρόνο για τα παιδιά και το σύζυγό μου»

Η Νόνη Δούνια δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι μια γυναίκα με όραμα, δυναμική, δραστήρια και ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο. Μητέρα, σύζυγος και πολιτικός, υπηρετεί τον κάθε ρόλο της ζωής της με συνέπεια και σεβασμό. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου διεκδικεί ξανά την ψήφο των πολιτών στην Α’ Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία. 

Η Νόνη Δούνια μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Μπάγια Αντωνοπούλου

Είστε εκ νέου υποψήφια βουλευτής Α’ Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία. Τι θέλετε να προσφέρετε στην πόλη του Πειραιά με την επανεκλογή σας;

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με ξαναεμπιστευτούν, τιμώντας με και πάλι με την ψήφο τους, για να συνεχίσουμε μαζί να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη του Πειραιά και των νησιών μας.

Ο Πειραιάς έχει απίστευτη δυναμική. Δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από άλλες σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Πρέπει να του δώσουμε τη θέση, που του αξίζει! Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε.

Μετά από σχεδόν 4 χρόνια από την πρώτη φορά που με εξέλεξαν οι συμπολίτες μου ξέρουν πια καλά ότι είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί τους, ότι δίνομαι ολοκληρωτικά σε ό,τι κάνω, ότι είμαι εργατική και αφοσιωμένη στην πολιτική.

Γνωρίζουν ότι όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα με την ενεργή, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική, παρουσία μου, να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους. Και, πάνω από όλα, γνωρίζουν ότι, ζώντας στον Πειραιά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έχω τις ίδιες ανησυχίες με αυτούς και θέλω το καλύτερο για την πόλη μου, τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή, αλλά και τους κατοίκους της.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται, αλλά αυτό είναι κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί. Η δική σας εκτίμηση κα Δούνια, από την καθημερινή σας επαφή με τον κόσμο στον Πειραιά, ποια είναι;

Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρο, αδιαμφισβήτητο, θα έλεγα, προβάδισμα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κάτι που, εκτός από όλες τις δημοσκοπήσεις, το διαπιστώνω καθημερινά στην επικοινωνία μου με τους κατοίκους του Πειραιά, με τους οποίους έχουμε «χτίσει» μια πολύ άμεση σχέση.

Ο κόσμος εκείνο που «ζυγίζει» πιο πολύ στην απόφασή του για το ποιον θα ψηφίσει είναι οι πράξεις του καθενός μας και όχι τα λόγια. Έτσι, είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα της κάλπης θα το κρίνει το σημαντικό έργο, που κάναμε ως Κυβέρνηση, παρά τις πολλές αντιξοότητες, που αντιμετωπίσαμε αυτά τα χρόνια.

Η πρόοδος που επιτεύχθηκε τα τελευταία 4 χρόνια σε επίπεδο οικονομίας, δημόσιας υγείας, ψηφιακής κυβέρνησης και πολλών άλλων κομβικών τομέων είναι εκείνη που θα οδηγήσει τις εξελίξεις. Έτσι, πιστεύω ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός. Και μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία θα προσφέρει στον τόπο τη σταθερότητα, που χρειάζεται και θα συνεχίσει την εξέλιξή του σε όλους τους τομείς.

Είστε αρκετά ενεργή στα social media. Εκτιμάτε πως είναι ένας τρόπος για να προσεγγίσετε τους νέους ηλικιακά ψηφοφόρους;

Είμαι ένας σύγχρονος άνθρωπος και τα social media είναι στις μέρες μας αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνίας. Θα έλεγα ότι είμαι όσο ενεργή μου επιτρέπει το απαιτητικό μου πρόγραμμα.

Θα αναρτήσω κάτι όταν θέλω να επικοινωνήσω κάτι ή όταν πολύ απλά έχω το κέφι να το κάνω. Σίγουρα, τα social media αποτελούν πια ένα ισχυρό μέσο πολιτικής επικοινωνίας, ιδίως για τους νεότερους σε ηλικία ψηφοφόρους. Ωστόσο, δεν θα έλεγα ότι εγώ τα χρησιμοποιώ προς αυτή την κατεύθυνση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noni Dounia (@noni_dounia)

Βουλευτής, μητέρα, σύζυγος. Τρεις πραγματικά απαιτητικοί ρόλοι. Πως είναι η καθημερινότητα σας τον τελευταίο μήνα; Με το βεβαρημένο πρόγραμμα της προεκλογικής περιόδου, καταφέρνετε να βρίσκετε χρόνο για την οικογένεια σας;

Όντως! Τρεις πολύ απαιτητικοί ρόλοι. Όπως οι περισσότεροι ρόλοι, βέβαια, στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί η σύγχρονη γυναίκα.
Η καθημερινότητά μου γενικά είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Η μέρα μου ξεκινά στις 6 το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ.

Ειδικά αυτόν τον μήνα, που διανύουμε, με τις προεκλογικές ετοιμασίες, δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος. Ωστόσο, για μένα η οικογένειά μου είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου και βρίσκω πάντα χρόνο για τα παιδιά και το σύζυγό μου. Σίγουρα, λιγότερο ποσοτικά αυτή την περίοδο, αλλά ξέρουν καλά ότι είμαι «εκεί» για αυτούς και ουσιαστικά δίπλα τους στα πάντα.

Είστε πολλά χρόνια με τον σύζυγο σας. Πως εξελίσσεται μια σχέση με την πάροδο των ετών; Ισχύει αυτό που λέμε πως ο έρωτας περνάει;

Πράγματι, είμαστε μαζί 20 χρόνια! Ο έρωτας δεν περνά. Απλά αλλάζει μορφή. Φεύγει ο πρώτος ενθουσιασμός του αγνώστου, του ανεξερεύνητου και τη θέση του παίρνει ο πιο ουσιαστικός έρωτας, η βαθιά αγάπη και αποδοχή του συντρόφου μας.

Κα Δούνια, σε πρόσφατη συνέντευξη σας είπατε πως η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής σας ήταν όταν χάσατε τον πατέρα σας. Πιστεύετε πως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μια πληγή που δεν κλείνει ποτέ, ή μαθαίνουμε να ζούμε με αυτήν;

Και τα δυο! Δηλαδή πιστεύω ότι είναι η απώλεια των δικών μας ανθρώπων είναι μια πληγή που δεν κλείνει ποτέ.
Αλλά, καθώς η ζωή συνεχίζεται και όλοι οι άνθρωποι έχουμε το ένστικτο της επιβίωσης, προχωράμε, συνεχίζουμε να ζούμε, έχοντας πάντα αυτή την
πληγή μέσα μας και προσπαθώντας να θυμόμαστε όλες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε με τους δικούς μας, που χάθηκαν και όλα τα εφόδια, που αυτοί μας χάρισαν.

Είστε μια αντικειμενικά πολύ όμορφη και λαμπερή γυναίκα, με μεγάλη καριέρα της στον χώρο της μόδας και δημοσιότητα πριν επιλέξετε το δρόμο της πολιτικής. Έχετε βιώσει ποτέ σεξισμό ή αυτό που λέμε «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη»;

Προσωπικά δεν έχω βιώσει έντονο σεξισμό με τη στενή έννοια του όρου. Σίγουρα, πολλές φορές, σε όλους τους εξαιρετικά ανταγωνιστικούς χώρους, που έχω υπάρξει ως επαγγελματίας, ένιωσα ότι υπήρξε μια αρχική επιφύλαξη για μένα, επειδή είμαι γυναίκα ή επειδή είμαι εμφανίσιμη.

Σαφώς, αυτή η επιφύλαξη, όταν βασίζεται σε παράγοντες όπως το φύλο ή η εμφάνιση είναι, αν μη τι άλλο, άδικη και άνιση. Στην πορεία, όμως, όλοι διαπιστώνουν τη σοβαρότητα, την πειθαρχία και την εργατικότητα, που δείχνω σε ό,τι αναλαμβάνω και παύουν να με αμφισβητούν.

Γενικά, όμως, διαπιστώνω, με μεγάλη μου δυσαρέσκεια, ότι για κάποιους- ατυχώς- θεωρούμαστε ακόμα το ασθενές φύλο και ο εύκολος στόχος.

Ο σεξιστικός και ρατσιστικός τρόπος σκέψης δεν έχει καμιά θέση στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Όλοι, γυναίκες και άνδρες, σε όποιον χώρο και αν βρισκόμαστε, πρέπει να κρινόμαστε αποκλειστικά και μόνο βάσει της προσωπικότητας, της αξίας, της παιδείας και του έργου, που προσφέρουμε.

Ως δυναμική γυναίκα, τι θα συμβουλεύατε άλλες γυναίκες που διαβάζουν τη συνέντευξη σας σήμερα και θέλουν να μπουν στην πολιτική;

Θα τους έλεγα ότι η πολιτική είναι ένας σκληρός χώρος, ιδίως για εμάς τις γυναίκες, που, δυστυχώς, πολλές φορές καλούμαστε να αποδεικνύουμε τα αυταπόδειχτα.

Είναι ένας χώρος, που απαιτεί μεγάλη αφοσίωση, χρονική, σωματική, πνευματική και ψυχική.  Ωστόσο, αν θέλουν να εισέλθουν σε αυτή για τους σωστούς λόγους, δηλαδή από γνήσιο ενδιαφέρον για τα κοινά και για να βάλουν το «λιθαράκι» τους σε καλύτερη κοινωνία και έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές, να το κάνουν! Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι που μια σύγχρονη, δυναμική γυναίκα δεν μπορεί να κάνει!

Ευχαριστούμε θερμά τη Νόνη Δούνια για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο HerNews.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πορφυλένια Κανελλοπούλου: «Η νέα γενιά δεν είναι απολιτίκ» – Η υποψήφια στο Επικρατείας της ΝΔ μιλά στο HerNews

Her News b

O Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης μιλά στο HerNews: «Θέλουμε άμεση σχέση και επαφή με τους πολίτες»

Her News

Μαρία Ιωαννίδου: «Με γενναιότητα θα έκανα ευθανασία»

HerNews ka