HerNews.gr
Ταξίδια

Όλα όσα πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας πριν φύγετε ταξίδι

Είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, το να κάνετε ένα ταξίδι απαιτεί συγκεκριμένο επίπεδο προγραμματισμού, ακόμα κι αν θα λείπετε μόνο για λίγες μέρες. Όλοι γνωρίζουμε το κανονικό πρωτόκολλο κλειδώματος πόρτας και των παραθύρων καθώς βγαίνουμε έξω, αλλά υπάρχει πολύ περισσότερη προετοιμασία που πρέπει να εξετάσουμε.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικές συμβουλές ειδικών για πράγματα που μπορεί να μην έχετε λάβει υπόψη όταν προετοιμάζατε το σπίτι σας για την απουσία σας. 

Βάλτε την ασφάλεια πρώτα

Εάν δεν σκοπεύετε να έχετε κάποιον να καθίσει στο σπίτι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, κάποιο είδος σχεδίου ασφάλειας είναι απαραίτητο. Η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού σας βοηθά να χαλαρώσετε και διασφαλίζει ότι οι αρχές θα ανταποκριθούν σε περίπτωση διάρρηξης ή πυρκαγιάς. Καλέστε την υπηρεσία παρακολούθησης και ενημερώστε τους ότι κανείς δεν θα είναι σπίτι, ώστε να έχει μια επιπλέον αίσθηση επείγοντος σε περίπτωση που χτυπήσουν οι συναγερμοί.

Εκτός από την αποτροπή διάρρηξης, θα πρέπει επίσης να σχεδιάζετε να κρατάτε το σπίτι σας ασφαλές από καταστροφές κοινής ωφελείας. Ο καιρός ή άλλες καταστροφές θα μπορούσαν να προκαλέσουν σκάσιμο ενός σωλήνα νερού και ένα σπίτι που έχει πλημμυρίσει σίγουρα δεν είναι διασκεδαστικό. Κλείστε την παροχή νερού. Η αποσύνδεση των ηλεκτρονικών σας συσκευών θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο πυρκαγιάς ενώ λείπετε.

Εξωτερικός καθαρισμός

Εάν η αυλή ή το εξωτερικό του σπιτιού σας φαίνεται εγκαταλελειμμένο, θα μπορούσε να κάνει το σπίτι σας εύκολο στόχο. Εάν είχατε χιονοπτώσεις λίγο πριν το ταξίδι σας, αφιερώστε χρόνο για να φτυαρίσετε το δρόμο και το πεζοδρόμιο, ώστε να φαίνεται ότι κάποιος είναι σπίτι και διατηρεί τακτική συντήρηση. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να απαλλαγείτε από το χιόνι.  Κόψτε το γρασίδι σας πριν φύγετε και αν σκοπεύετε να λείπετε για αρκετές εβδομάδες ή περισσότερο, κανονίστε να βάλετε κάποιον να κόψει ξανά το γρασίδι.

Τακτοποιημένα πράγματα σε εσωτερικούς χώρους

Η επιστροφή στο σπίτι από ένα επαγγελματικό ταξίδι ή ακόμα και από υπέροχες διακοπές μπορεί να είναι λίγο κουραστική. Απλά το ταξίδι από μόνο του απαιτεί πολλή ενέργεια. Το να μπεις σε ένα σπίτι που είχε μείνει σε χάος κάνει τα πράγματα χειρότερα.  Το να αφιερώνετε χρόνο για να καθαρίσετε —ή ακόμα καλύτερα, να το κάνει κάποιος άλλος— κάνει την επανείσοδο στην κανονική ζωή πολύ πιο ευχάριστη. Θέστε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει τίποτα στο πλυντήριο και γενικά βάλτε τα πράγματα σε καλή τάξη. Θα αποφύγετε να σας υποδεχτούν περίεργες μυρωδιές όταν ανοίγετε την πόρτα. 

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι θα βγάλετε όλα τα σκουπίδια από το σπίτι πριν φύγετε. Ακόμη και το πιο μικρό κομμάτι σκουπιδιών μπορεί να δημιουργήσει μια μεγάλη βρόμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή η ίδια θεωρία ισχύει για αντικείμενα στο ψυγείο και το ντουλάπι σας. Οτιδήποτε είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης του θα πρέπει να μπαίνει στον (εξωτερικό) κάδο απορριμμάτων για να αποφευχθούν μυρωδιές και ενδεχομένως μούχλα.

Αποθηκεύστε τον εξοπλισμό σας

Η αποθήκευση των εργαλείων και της σκάλας σας στο γκαράζ μπορεί να φαίνεται αρκετά καλή, αλλά αν θα λείπετε για λίγο, σκεφτείτε πόσο εύκολο θα ήταν για κάποιον να πάρει τα πράγματα σας. Εάν έχετε σφυριά ή πένσες που βρίσκονται γύρω ή μια σκάλα αποθηκευμένη πίσω από το σπίτι σας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μπει κάποιος εύκολα στο σπίτι σας. 

Κάντε το σπίτι σας να φαίνεται κατειλημμένο

 Η τοποθέτηση χρονοδιακόπτη σε εξωτερικά και εσωτερικά φώτα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές δίνοντας την εμφάνιση ότι είναι κατειλημμένο. 

Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ένα εφεδρικό κλειδί σε εμφανές μέρος, όπως κάτω από το χαλάκι της εξώποράς σας. Και παρόλο που πιθανότατα θα έχετε το σπίτι σας τακτοποιημένο για την επιστροφή σας, το να κάνετε μερικές στρατηγικές αναταραχές μπορεί να ενισχύσει την αντίληψη ότι κάποιος είναι σπίτι.  Ένας σωρός από αλληλογραφία και εφημερίδες ή μια στοίβα από κουτιά στην μπροστινή βεράντα μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει ότι το σπίτι σας είναι αφύλακτο. Ζητήστε από έναν φίλο ή γείτονα να παραλάβει την αλληλογραφία και τα χαρτιά σας.

Μείνετε μακριά από τα Social Media

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να μοιράζεστε κάθε απολαυστική στιγμή των ταξιδιών σας, σκεφτείτε πώς αυτές οι αναρτήσεις μεταφράζονται σε επίδοξο διαρρήκτη. Αυτό που λέτε σε όλους είναι ότι λείπετε από το σπίτι. Μπορεί να πιστεύετε ότι οι διαρρήξεις είναι τυχαίες, αλλά οι διαρρήκτες συχνά παρακολουθούν ένα σπίτι μέρες ή εβδομάδες νωρίτερα για να καθορίσουν το πρόγραμμά σας. Αποθηκεύστε αυτά τα όμορφα στιγμιότυπα για κοινή χρήση μόλις επιστρέψετε με ασφάλεια στο σπίτι.

Δώστε προτεραιότητα στα κατοικίδιά σας

Εκτός από τη διασφάλιση ότι έχουν αρκετό φαγητό και νερό και ένα μέρος για να κάνουν την ανάγκη τους με ασφάλεια, σκεφτείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν βαρεθούν. Ένα πράγμα που οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν πριν βγουν έξω είναι να δημιουργήσουν ένα άνετο, ασφαλές μέρος για τα κατοικίδια τους. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πήλιο: Χειμωνιάτικες διακοπές στο μαγικό βουνό – Όσα πρέπει να δεις

Her News

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η SEAJETS μας ταξιδεύει στα νησιά: Από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και Πάρο

Her News

Οι καλύτερες παραλίες της Νάξου που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς

Her News