HerNews.gr
Beauty

Κρέμες ματιών: 3 λάθη στην εφαρμογή τους και πώς να τις χρησιμοποιείτε σωστά

Κρέμες ματιών

Οι κρέμες ματιών είναι από τα σημαντικότερα και πολυτιμότερα προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησής μας με σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα μας. Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και λεπτή και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι κρέμες αυτές είναι πολλά. Τα πιο σημαντικά είναι η ενδυνάμωση και η θρέψη της επιδερμίδας στα σημεία που τοποθετείται μέσα από πολύ ευεργετικά συστατικά.

Κρέμες ματιών

Εάν δεν χρησιμοποιούμε κρέμες ματιών, είναι πολύ φυσικό το δέρμα μας να σπάσει και να παρατηρηθούν ρυτίδες, λεπτές γραμμές και ξηρότητα από την έλλειψη της απαραίτητης ενυδάτωσης. Ακόμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστούν σακούλες ή μαύροι κύκλοι. Όλα τα παραπάνω σχετίζονται και με την κληρονομικότητα, αλλά πρωτίστως από τον τρόπο ζωής μας, όπως την έλλειψη νερού, την κούραση, το στρες και την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και μεγάλης ποσότητας αλατιού.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ακόμα κι αν εφαρμόζονται κρέμες ματιών δεν παρατηρείται διαφορά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί από τη μία να μην ταιριάζει η συγκεκριμένη κρέμα με τις ανάγκες του δέρματός σας, ενώ από την άλλη μπορεί να μην την εφαρμόζετε σωστά. Μόνο η τοποθέτηση της κρέμας κάτω από τα μάτια δεν φτάνει για να φέρει την αλλαγή στην επιδερμίδα, αφού πρέπει να πληρούνται μια σειρά από βήματα για την ορθή χρήση της.

Έτσι, η αγορά μιας κρέμας ματιών είναι μονόδρομος· αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να εφαρμόζουμε τις κρέμες ματιών σωστά, ώστε να απολαύσουμε όλα τους τα οφέλη και να αποκτήσουμε ένα ζωηρό, έντονο και νεανικό βλέμμα.

Μάθετε τα πάντα για τις κρέμες ματιών, επικοινωνόντας μαζί μας.

Τρία συχνά λάθη κατά την εφαρμογή των κρεμών ματιών

  1. Λανθασμένη χρήση της κρέμας ματιών χρονολογικά

Οι κρέμες ματιών δε θα πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται μετά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών του προσώπου σας ή γενικότερα των πρώτων σημαδιών γήρανσης. Αντιθέτως, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται νωρίτερα για την αποφυγή των γραμμών, των ρυτίδων, αλλά και των μαύρων κύκλων. Οι κρέμες ματιών άλλωστε, δρουν ανασταλτικά και ενυδατικά σε μια περιοχή που μαστίζεται από ξηρότητα και αφυδάτωση. Άρα είναι κάτι παραπάνω απαραίτητες.

Επιπλέον, οι κρέμες ματιών είναι από τα προϊόντα που χρειάζονται σωστό προγραμματισμό για να δράσουν, δηλαδή πρέπει να εφαρμόζονται πρωί και βράδυ και να μην αμελείται η εφαρμογή τους.

2. Λανθασμένη χρήση της κρέμας ματιών ποσοτικά

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως πρέπει να τοποθετούμε μεγάλες ποσότητες προϊόντων για καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την κρέμα ματιών και την ενυδατική κρέμα σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου. Αφού, το δέρμα απορροφά όση ποσότητα χρειάζεται από το προϊόν και αν τοποθετείτε μεγάλες ποσότητες, τότε η υπόλοιπη απλά θα μένει πάνω στο δέρμα, οδηγώντας σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

3. Λανθασμένη τοποθέτηση της κρέμας ματιών

Αρχικά, οφείλουμε να δείχνουμε μεγάλη προσοχή στο πώς τοποθετούμε στο πρόσωπό μας και συγκεκριμένα στα μάτια μας την κρέμα ματιών. Αυτό σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε την άσκηση δύναμης και τις έντονες κινήσεις. Ενώ, πρέπει να επιλέγουμε να τοποθετούμε την κρέμα με απαλά χτυπήματα ταμποναριστά, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και προχωρώντας προς τα έξω. Άλλωστε, η κρέμα ματιών χρησιμοποιείται μόνο στο κάτω βλέφαρο και πρέπει να φτάνει μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού.

Πώς τοποθετούμε σωστά τις κρέμες ματιών;

Όσο πιο σωστή είναι η εφαρμογή της κρέμας ματιών, τόσο καλύτερα απορροφάται από το δέρμα και έχει καλύτερα αποτελέσματα για το δέρμα κάτω από τα μάτια και το βλέμμα.

Πρώτο βήμα: Μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας, τοποθετείστε δύο μικρές κουκκίδες- η κάθε μια όσο ένα κόκκος ρυζιού- στους παραμέσους σας ή στην σπάτουλα που μπορεί να έρχεται μαζί με την κρέμα σας. Ωστόσο, προσοχή, εάν η περιοχή είναι πιο μεγάλη, τότε ίσως χρειάζεστε τρεις κουκκίδες κρέμας ή και παραπάνω.

Δεύτερο βήμα: Εφαρμόζετε την κρέμα κάτω από το μάτι, περίπου μέχρι το ύψος του κόκκαλου του φρυδιού σας.

Τρίτο βήμα: Με ταμποναριστές κινήσεις περνάτε το προϊόν από το κάτω μέρος του ματιού στην εξωτερική γωνία του ματιού σας, δηλαδή μέχρι εκεί που βρίσκεται το πόδι της χήνας.

Τέταρτο βήμα: Κάνετε ελαφρύ μασάζ, μέχρι να απορροφηθεί όλο το προϊόν και να ενεργοποιήσετε τη λέμφο, ώστε να διατηρήσετε την περιοχή νεανική, ανανεωμένη και φρέσκια, ενώ το βλέμμα σας λαμπερό και έντονο.

Τελευταίες συμβουλές

Πέρα από τα παραπάνω βήματα, για να πετύχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με τις κρέμες ματιών, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Εφαρμόσετε τις κρέμες ματιών πρωί-βράδυ.
  • Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας πριν την εφαρμογή της ρουτίνας περιποίησής σας.
  • Επιλέξτε την κατάλληλη κρέμα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν για παράδειγμα, θέλετε να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους ή τις σακούλες επιλέξτε την ανάλογη κρέμα ματιών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λευκό eyeliner: Τρόποι για να το φορέσεις σωστά

Her News

Βutterfly haircut: To hair trend που έχει “ρίξει” το Instagram

HerNewskl

Κατερίνα Καινούργιου: Το ανατρεπτικό μανικιούρ της στην it απόχρωση του χειμώνα!

HerNewskl