HerNews.gr
Health

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τη φαγούρα στις μασχάλες

Η φαγούρα στη μασχάλη αναφέρεται στην αίσθηση όπου νιώθουμε κάποιον ερεθισμό από τις μασχάλες, ο οποίος μπορεί να μας προκαλέσει την επιθυμία για ξύσιμο ή τρίψιμο της πληγείσας περιοχής.

Ο κνησμός στις μασχάλες μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως η κακή υγιεινή και η υπερβολική ζέστη. Ο κνησμός στις μασχάλες μπορεί να είναι ένα πολύ άβολο συναίσθημα, οπότε διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να τον απαλλαγείτε από την φαγούρα.

Συμπτώματα της φαγούρας στις μασχάλες

Συνήθως, η φαγούρα στις μασχάλες σχετίζεται με κνησμό ή ερεθισμό στην μασχάλη και ανάλογα με την υποκείμενη αιτία, μπορεί να είναι ήπια, μέτρια ή σοβαρή. Μαζί με τον κνησμό μπορεί να εμφανιστούν διάφορα συμπτώματα, όπως οίδημα, εξογκώματα, σπυράκια και εξανθήματα.

Ζητήστε ιατρική βοήθεια εάν ο κνησμός επιμένει ή συνοδεύεται από έντονο πόνο, καθώς θα μπορούσε να υποδηλώνει μόλυνση.

Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε φαγούρα. Η χρήση αποσμητικών  με σκληρές χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα χωρίς άρωμα για να αποτρέψετε την φαγούρα και να απαλλαγείτε από τον κνησμό.

Επίσης τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα. Αν έχετε εκτεθεί σε κάποιο ερεθιστικό, διακόψτε τη χρήση όλων των ύποπτων προϊόντων και δοκιμάστε τα ξανά ένα προς ένα. Εάν δεν εμφανιστεί εξάνθημα μετά από τρεις ημέρες, μπορείτε να τα εξαλείψετε ως αιτία.

Τρόποι για να ανακουφιστείτε από την φαγούρα

Οι κρέμες κατά της φαγούρας που περιέχουν συστατικά, όπως η υδροκορτιζόνη  μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον κνησμό στις μασχάλες.

Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας μπορεί επίσης να βοηθήσει με την φαγούρα στις μασχάλες, ιδιαίτερα αν το δέρμα εκεί είναι ξηρό.

Τα παγάκια βοηθούν στην ηρεμία και την ανακούφιση του δέρματός σας από ερεθισμούς και φαγούρα. Φροντίστε να μην τα απλώσετε απευθείας σε γυμνό δέρμα, αλλά τυλίξτε τα σε μια καθαρή πετσέτα ή ρολό κουζίνας και απλώστε τα στο δέρμα.

Η αλόη βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις και δροσιστικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση  από τον κνησμό στις μασχάλες.

Η βιταμίνη C είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό που μπορεί να ανακουφίσει. Προσθέστε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, όπως λεμόνια και φράουλες.

Γιατί έχετε πονοκέφαλο; Οι πιο συχνές αιτίες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Φασκόμηλο: Τα οφέλη του στον οργανισμό μας

Her News b

Τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό

Her News

Ο καθηγητής Γιάννης Πρασσάς εξηγεί: Δεν υπάρχει κρυολόγημα, υπάρχει μόνο ίωση

HerNews ka