HerNews.gr
Ελλάδα

Ίος: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση επιστρέφουν οι Ιρλανδοί – Σήμερα η νεκροψία των 18χρονων

Μια απίστευτη διπλή τραγωδία διαδραματίστηκε στην Ίο. Κατά τη διάρκεια διακοπών που έκαναν 70 μαθητές σχολείου από την Ιρλανδία για να γιορτάσουν την αποφοίτηση τους, ένας 17χρονος ύστερα από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε. Λίγη ώρα αργότερα, ο καλύτερος του φίλος – και συμμαθητής – του, όταν έμαθε για το συμβάν έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε και εκείνος.

Είχαν μόλις τελειώσει το σχολείο. Ο Μax και ο Αndrew, δύο 17χρονοι αδερφικοί φίλοι από την Ιρλανδία , ήρθαν για διακοπές με το σχολείο τους στο νησί της Ίου για να γιορτάσουν την αποφοίτηση τους.

Τίποτα δεν προμήνυε την αδιανόητη τραγωδία…

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί Ιρλανδοί ξεκίνησαν το Σάββατο από νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν αλκοόλ. Η διασκέδαση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κάποια στιγμή ο 17χρονος Max επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμα του με τα πόδια. Όταν οι φίλοι του γύρισαν στο δωμάτιο δεν τον βρήκαν και ξεκίνησαν να τον αναζητούν. Λίγη ώρα μετά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν νεκρό σε γκρεμό.

Μόλις ο κολλητός του φίλος έμαθε τον χαμό του υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέρρευσε.

Η είδηση ότι δύο φίλοι έχασαν τη ζωή τους με διαφορά μερικών ορών έκανε το γύρο του κόσμου.

«Οι έφηβοι που ήταν μαθητές το σχολείο του Saint Michael, έκαναν ένα διάλειμμα στο νησί της Ίου. Ένα παραδεισένιο νησί πενθεί. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο 2 μαθητών ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα», περιγράφει το κανάλι RTE NEWS.

Οι δύο νέοι ήταν μέλη ομάδας 70 αποφοίτων του St Michael’s College του Δουβλίνου. Από το πρωί συμμαθητές τους αφήνουν λουλούδια έξω από το σχολείο.

Ίος: Νεκροί δύο νεαροί Ιρλανδοί που γιόρταζαν στο νησί την αποφοίτησή τους

«Καταστροφική απώλεια. 2 συμμαθητές χάνουν την ζωή τους κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Ίο», αναφέρει η Irish Mirror.

Στη ‘Ιο έφθασαν οι γονείς των παιδιών για να παραλάβουν στις σορούς ενώ όλοι οι μαθητές θα λάβουν ψυχολογική υποστήριξη μόλις επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Pat Kitterick, πρόεδρος κολλεγίου Saint Michael’s, δήλωσε: «Οι σκέψεις μας είναι με τους γονείς και τις οικογένειες των δυο αυτών νέων που σήμερα υπoφέρουν από την τεράστια απώλεια τους. Θα τους σκεφτόμαστε και τους δύο για πάντα. Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη μας στις οικογένειες, και σε όλους από τον κύκλο των νεαρών και τους συμμαθητές τους».

Καταστήματα στη Ίο επέλεξαν να κλείσουν χθες σε ένδειξη πένθους.

Οι σοροί των νεαρών θα μεταφερθούν σήμερα το πρωί από την Ίο στον Πειραιά με πλοίο της γραμμής προκειμένου να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή και να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια των θανάτων των δύο αγοριών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Απογραφή: 10.432.481 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας – Μειώθηκε κατά 3,5%

Her News

ΕΛ.ΑΣ.: Επιτήδιοι σηκώνουν χρήματα από λογαριασμούς – τι να προσέξουμε

Her News

Ντόρα Μπακογιάννη: Συγκλονίζει με την ανακοίνωσή της ότι έχει πολλαπλό μυέλωμα: «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο»

Her News b