HerNews.gr
Beauty

Hair Cycling: Η νέα τάση στην περιποίηση μαλλιών που φροντίζει την υγεία τους

Ηair cycling

Το “hair cycling” είναι ένα τάση στο TikTok που προτείνει την αλλαγή των προϊόντων περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιούμε, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των μαλλιών μας σε διαφορετικές εποχές και συνθήκες. Οι ειδικοί συμφωνούν με αυτήν την ιδέα, καθώς οι περιποιητικές ανάγκες των μαλλιών μας διαφέρουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Το κλίμα, ο καιρός, οι ορμόνες, οι διατροφικές επιλογές και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την κατάσταση των μαλλιών μας. Έτσι, αλλάζοντας τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να προσαρμόσουμε τη φροντίδα των μαλλιών μας στις ανάγκες τους.

Είναι επίσης σημαντικό να δίνουμε χρόνο ανάπαυσης στα μαλλιά μας μεταξύ των λουσιμάτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πλένουμε τα μαλλιά μας καθημερινά, αλλά να αφήνουμε μερικές ημέρες για να αναπνεύσει το τριχωτό της κεφαλής.

Hair Cycling: Η νέα τάση στην περιποίηση μαλλιών που φροντίζει την υγεία τους

Εάν πλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω προτεινόμενη ρουτίνα για τη φροντίδα των μαλλιών σας:

  1. Επιλέξτε ένα σαμπουάν και μαλακτικό που είναι κατάλληλα για την κατάσταση των μαλλιών σας. Μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα που είναι ενυδατικά και θρεπτικά, ιδανικά για ξηρά μαλλιά ή για την εποχή του χειμώνα.
  2. Πλύνετε τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας το σαμπουάν και το μαλακτικό που επιλέξατε. Αφήστε τα προϊόντα να δράσουν για μερικά λεπτά πριν ξεβγάλετε καλά.
  3. Κατά τη διάρκεια των ημερών ανάπαυσης ανάμεσα στα λουσίματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανάλαφρο ξηρό σαμπουάν για να απορροφήσετε την υπερβολική λιπαρότητα των μαλλιών και να δώσετε όγκο στις ρίζες.
  4. Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που προσφέρουν ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο, ειδικά αν το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι μαλλιάρες σας χρειάζονται περισσότερη προσοχή. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαδεροθεραπεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την νέα τάση των stars

Her News b

H nail artist της Kendall Jenner και της Hailey Bieber αποκάλυψαν το must-have χρώμα για το γιορτινό μανικιούρ!

HerNewskl

DIY μάσκες μαλλιών για περιποίηση

Her News