HerNews.gr
Beauty

DIY μάσκες μαλλιών για περιποίηση

Ο ήλιος, η ζέστη και η έλλειψη βιταμινών επηρεάζουν τον οργανισμό μας. Αργά ή γρήγορα λοιπόν αυτό φαίνεται και στα μαλλιά μας. Μπορούμε όμως με μερικές μάσκες μαλλιών να τα περιποιηθούμε και να τα δούμε ξανά λαμπερά. Εμείς σας προτείνουμε δύο μάσκες με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

Μάσκα από αβοκάντο

Τα μαλλιά μας χρειάζονται καλή περιποίηση ειδικά μετά την παραλία. Όπως ολόκληρο το σώμα, έτσι και αυτά χρειάζονται βιταμίνες. Μπορείτε να θρέψετε τα μαλλιά σας κάνοντας μια μάσκα με αβοκάντο. Αυτό το φρούτο είναι γεμάτο με διάφορες βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά, γι’ αυτό όχι μόνο κάνει τα μαλλιά μας μεταξένια, αλλά και βοηθάει να μακρύνουν.

Για αυτή την μάσκα θα χρειαστείτε ένα αβοκάντο, έναν κρόκο αυγού και τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Εφαρμόστε την έτοιμη μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών, αφήνοντας 2 με 3 εκατοστά από τις ρίζες. Περιμένετε 20 λεπτά και λουστείτε. Σίγουρα θα δείτε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά μην βιάζεστε να χρησιμοποιείτε τη μάσκα κάθε μέρα. Θα είναι αρκετό να το χρησιμοποιείτε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για λιπαρά μαλλιά, μία φορά κάθε 7 ημέρες για κανονικά μαλλιά και δύο φορές την εβδομάδα για ξηρά μαλλιά.

Μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά είναι καλύτερο να μην κάνετε συχνά αυτές τις μάσκες μαλλιών. Για την συγκεκριμένη μάσκα θα πρέπει πρώτα να βράσετε ένα τσάι χαμομηλιού με 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι σε 50 γραμμάρια βραστό νερό και αφήστε το για 2 ώρες.

Ανακατεύεις μετά 4 κουταλιές της σούπας από το χαμομήλι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι jojoba και 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Αφήστε την να δράσει για 40 λεπτά και τυλίξτε στο μεταξύ τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Μετά λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας.

Οι μάσκες μαλλιών που σας προτείνουμε είναι φτιαγμένες από φυσικά προϊόντα που όλες έχουμε στο σπίτι. Πραγματικά αν είστε συνεπείς θα σας εκπλήξει η διαφορά που θα δείτε στα μαλλιά σας. 

4 Λόγοι για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς dry shampoo

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hush Cut: Βρήκαμε το must-have χτένισμα του φθινοπώρου!

HerNewskl

Spider Leg: H Dua Lipa υιοθέτησε την τάση που υπόσχεται εντυπωσιακές βλεφαρίδες

HerNewskl

Angelina Jolie: Επέστρεψε στο ξανθό μετά από 10 ολόκληρα χρόνια – (Εικόνες)

HerNews ka