HerNews.gr
Καριέρα

Workation: Κι όμως, υπάρχει τρόπος να συνδυάσεις δουλειά και διακοπές!

Το workation είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν τελείως την δουλειά τους! Πώς η πανδημία δημιούργησε μια νέα τάση στη αγορά εργασίας

Γίνεται να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας, αλλά από έναν προορισμό που κανονικά θα χρησιμοποιούσατε για διακοπές;

Κι όμως γίνεται. To workation είναι η νέα τάση που σας επιτρέπει να εργάζεστε εξ αποστάσεως από το νησί ή την εξοχή, πράγμα που σημαίνει ότι όταν τελειώσει το ωράριο, ξεκινά κατευθείαν η χαλάρωση!

Στην ουσία,  το workation είναι ένα διάλειμμα από τον συνηθισμένο τόπο εργασίας σας, αλλά όχι από την ίδια τη δουλειά.

Σκεφτείτε το ως «εργασία μακριά από το χώρο εργασίας». Κάπως έτσι, θα στέλνετε emails ενώ λιάζεστε και θα «χτυπάτε» στόχους από την παραλία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. 

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας – διάστημα στο οποίο γνωρίσαμε και εξοικειωθήκαμε με την τηλεργασία – η νέα τάση του workation, που συνδυάζει εργασία και αναψυχή́ σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, αναδεικνύει τις πιο διασκεδαστικές πτυχές της εξ αποστάσεως εργασίας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του workation και της ζωής ενός ψηφιακού νομά

Το workation και η ζωή ενός ψηφιακού νομά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Και τα δύο περιλαμβάνουν εργασία, ταξίδια και μια… καλή δόση περιπέτειας. Αλλά υπάρχει και μια βασική διαφορά:

Ενώ οι ψηφιακοί νομάδες τείνουν να βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει, με το γραφείο τους να αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όσοι επιλέγουν το workation απολαμβάνουν προσωρινά διαλείμματα.

Ενώ οι ψηφιακοί νομάδες είναι κάτι σαν σύγχρονοι τυχοδιώκτες – που έχουν ανταλλάξει το παραδοσιακό γραφείο στο σπίτι με έναν νομαδικό τρόπο ζωής – όσοι επιδίδονται στο workation έχουν μίνι περιπέτειες, μια προσωρινή απόδραση από τον κανόνα.

Πρόκειται για την εμπειρία της χαράς της εργασίας εξ αποστάσεως, αλλά από μια τοποθεσία που μοιάζει περισσότερο με θέρετρο διακοπών παρά με τον συνηθισμένο χώρο εργασίας σας. 

Μάλιστα, το workation είναι ένας τρόπος να δοκιμάσετε τον τρόπο ζωής του ψηφιακού νομάδα, χωρίς όμως να εγκαταλείψετε τον σημερινό σας εργοδότη!

ΠΗΓΗ: Ergasia.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 Καθημερινές συνήθειες επιτυχημένων γυναικών

Her News

Αυτές είναι οι 10 δεξιότητες που θα έχουν την περισσότερη ζήτηση τα επόμενα 10 χρόνια

Her News

Τρεις κινήσεις για να βάλεις τα όρια σου και να μην σε εκμεταλλεύονται οι άλλοι

Her News