HerNews.gr
Ελλάδα

Φωτιά στην Ανάβυσσο: Καρέ – καρέ η δραματική επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων αλόγων

Την ανάσα έκοψαν χθες οι εικόνες του MEGA από τον ιππικό όμιλο στην Ανάβυσσο, όπου οι φλόγες άρχισαν να καίνε τους στάβλους.

Οι πύρινες φλόγες απειλούν τον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου. Οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα του MEGA είναι δραματικές.

Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τα πάντα.

Μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ο δυνατός αέρας δυσκολεύει την κατάσβεση.

Φοβισμένα άλογα τρέχουν να σωθούν. Αναστατωμένα περιπλανώνται μέσα στους σταύλους, στον προαύλιο χώρο του ιππικού ομίλου.

Με κουβάδες και πυροσβεστήρες στα χέρια εργαζόμενοι και εθελοντές καταβρέχουν τον χώρο και σβήνουν μικρές εστίες που ξεπηδούν μέσα στον Ιππικό Όμιλο. Παράλληλα προσπαθούν να ηρεμίσουν και να βοηθήσουν τα ζώα.

Πρόκειται για περισσότερα από 15 άλογα, που για περισσότερες από 3 – 4 ώρες έμειναν εγκλωβισμένα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, τα άλογα είναι στρεσαρισμένα από την κατάσταση που επικρατεί, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των εθελοντών.

Καλπάζουν φοβισμένα το ένα πίσω από το άλλο.

Στον Ιππικό Όμιλο υπάρχουν και αρκετά σκυλάκια. Κι αυτά τρομαγμένα, μοιάζουν χαμένα, ψάχνουν τρόπο να σωθούν.

Στο σημείο φτάνει ένα φορτηγό ώστε να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα άλογα προκειμένου να μην καούν από την φωτιά.

Η διαδικασία απομάκρυνσης τους έχει ξεκινήσει. Με δυσκολία οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ανεβάσουν τα άλογα στο φορτηγό.

Λίγο αργότερα, στο σημείο έσπευσαν και άλλα οχήματα, με σκοπό να μεταφέρουν όσα περισσότερα από τα ζώα μπορούσαν σε ασφαλές σημείο στα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Αστυνομικές δυνάμεις ΟΠΚΕ έφτασαν και εκείνοι στο σημείο με σκοπό να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των αλόγων από τον Ιππικό Όμιλο.

Την ίδια ώρα, υπήρξαν δεκάδες απώλειες ζώων στο καταφύγιο Fazoo Farm, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Έρχεται μεγάλη αλλαγή – Στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία

Her News

Τραγωδία στην Άνω Γλυφάδα: Νεκρό βρέφος που έπεσε από τον τέταρτο όροφο

Her News b

Δόμνα Μιχαηλίδου: Στο πλευρό της Σοφίας Ζαχαράκη για τα απεχθή σχόλια του Θάνου Τζήμερου – «Και εγώ άτεκνη είμαι και πάλεψα για τα παιδιά»

HerNews ka