HerNews.gr
Ελλάδα

Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης δίπλα στους πληγέντες με ψυχολογική υποστήριξη

Οι σκέψεις μας, η καρδιά μας και οι ευχές μας σε όλους αυτούς τους άτυχους συνανθρώπους μας που αυτές τις μέρες δοκιμάζονται από τις φονικές πυρκαγιές.

 Αρκεί μια στιγμή για να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου. Άνθρωποι, ζώα, δέντρα, περιουσίες, κόποι μιας ζωής αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή , το κενό και τον τρόμο που αφήνει στο πέρασμα της.
Γράφει ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης

Καρέ Καρέ:

Πρώτο μέλημα του ανθρώπου σε μια τέτοια συγκυρία η διασφάλιση της  ζωής ανθρώπων και ζώων. Η αγωνία και ο φόβος παρόν σε στιγμές που μοιάζουν με θρίλερ. Αγωνία, αδρεναλίνη, ένταση με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια και τη νίκη της ζωής. 
Ο άνθρωπος σε τέτοιες στιγμές ανακαλύπτει δυνάμεις που δεν ήξερε ότι έχει. Αποδεικνύει πόσο αγαπάει τον εαυτό του, τη ζωή, το κατοικίδιο του, το σπίτι του, τη φύση, το δεντράκι απέναντι.
Ο άνθρωπος τέτοιες στιγμές σφίγγει τις γροθιές και κάνει τα αδύνατα δυνατά για την καλύτερη αυριανή μέρα!
Ακόμα κι όταν η πυροσβεστική δεν μπορεί να προσεγγίσει οι άνθρωποι με αυτοθυσία και έχοντας ο ένας τον άλλο απέδειξαν και αποδεικνύουν κάθε στιγμή πόσο σημαντική και σπουδαία είναι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ο ένας τον άλλο. 
Ο δυνατός βοηθάει τον αδύναμο, ο γέρος το νέο και όλοι σαν μια γροθιά παλεύουν για μια καλύτερη μέρα, να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί. 
Τα τραύματα από τις απώλειες πολλά,  η ανησυχία για το πότε θα τελειώσει όλο αυτό παρούσα και οι σκέψεις για την επόμενη μέρα ήδη παρούσες στους πιο ψύχραιμους. 
Η ελπίδα έρχεται και φεύγει βλέποντας τον ηλικιωμένο άνθρωπο να κλαίει μπροστά στο ολοσχερώς καμένο σπίτι του. Αναρωτιέσαι ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον άνθρωπο αυτό και φυσικά η ελπίδα μας στρέφεται στην πολιτεία και τις σωστές της κινήσεις για το καλύτερο δυνατό μέλλον των  ανθρώπων αυτών. 
Δεν αποκλείεται οι άνθρωποι αυτοί σε λίγες μέρες να έρθουν αντιμέτωποι με άγχος, πανικό, θλίψη, απελπισία και φυσικά μετατραυματικές εμπειρίες γιατί καταστροφές σαν αυτή αφήνουν δυστυχώς ανεξίτηλα τα σημάδια τους και ταλαιπωρούν πολλές φορές τα θύματα για αρκετό καιρό. 
Όμως όλοι εμείς είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. 
Καλώ και όλους τους συναδέλφους που μπορούν να συμμετάσχουν σε γραμμές βοήθειας και υποστήριξης των πληγέντων και αυτή να είναι η δική μας στήριξη σε όλο αυτό τον εφιάλτη. 
Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί σας για να κερδίσει η ζωή για άλλη μια φορά!

Πάνος Πλουμιδης

Ψυχολόγος Ψυχαναλυτής. Α.Π.Θ
Msc Ιατροδικαστικής Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ
Msc psychoanalysis Paris 8
Msc Φιλοσοφίας, Α.Π.Θ
Facebook: Πάνος Πλουμίδης

Instagram: _ppanos_

Website

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Her News

Youth Pass: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις αιτήσεις – Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα καταβληθεί

HerNews ka

Τέμπη: Αποσωληνώθηκε 20χρονος που σώθηκε από το πρώτο βαγόνι και χαμογέλασε στους δικούς του

Her News