HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης για φωτιές: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολα φαινόμενα – Τα δύσκολα δεν έχουν περάσει ακόμα»

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα υπουργεία μετά τις εκλογές, πήγε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός αρχικά ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί το υπουργείο Ενέργειας χθες, αλλά τελικά η επίσκεψη μετατέθηκε για σήμερα λόγω της έκτακτης κατάστασης με τις πυρκαγιές.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολα φαινόμενα. Έχουμε μπροστά μας καύσωνα και πιθανή ενίσχυση ανέμων, εγρήγορση, ετοιμότητα. Τα δύσκολα δεν έχουν ακόμα περάσει. Θα έχουμε ευκαιρία να κάνουμε εξαγγελίες για τη δασική πολιτική», δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και στις συνέπειες της, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και όλους όσους έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες ενώ αναφέρθηκε και στη νέα δασική πολιτική της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε όσους με την πολύτιμη συνδρομή τους έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες και τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε μάχη επιφυλακής.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανρθώινης ζωής και πως σε 6 ημέρες η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 300 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και είμαστε σε περιβάλλον γενικευμένης κλιματικής κρήσης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αγγελική Νικολούλη: “Μου έλεγε από την αρχή των επαφών μας ότι η Τζωρτζίνα πέθανε στο νοσοκομείο και η Ίριδα στο σπίτι”

HerNewskl

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη Πέτρου Φιλιππίδη- Του κατέθεσε μήνυση ο Αλέξανδρος Μιντζιάς

HerNews ka

Επιστρέφει ξανά από σήμερα το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα – Πως θα λειτουργήσουν μέχρι την Πρωτοχρονιά

HerNews ka