HerNews.gr
Ελλάδα

Ρόδος: Πύρινη κόλαση για τρίτη ημέρα – Στη μάχη με τις φλόγες και εθελοντές

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι στη Ρόδο, καθώς η πυρκαγιά που κατακαίει δάσος στο κέντρο του νησιού δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Για τρίτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

«Δυστυχώς, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα βιώνουμε αυτή την άσχημη κατάσταση. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ύφεση. Τα στελέχη της Πυροσβεστικής έδωσαν τιτάνια μάχη όλο το βράδυ, με βοήθεια μηχανημάτων από χωματουργικές εταιρείες και ανοίγουν δρόμους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες σήμερα πρόκειται να ενισχυθούν και πολλοί εθελοντές που έχουν σπεύσει με μηχανήματα και υδροφόρες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά, ενώ βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες.

Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, δίνοντας μάχη με αναζωπυρώσεις.

«Το σίγουρο είναι ότι πάρα πολλά καντηλάκια που υπάρχουν μας φοβίζουν για αναζωπυρώσεις. Αυτή τη στιγμή ενεργούν τα εναέρια μέσα», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Ρόδου.

Καναντέρ γεμίζουν νερό από τη θάλασσα, κατευθύνονται προς τις φλόγες μπαίνοντας κυριολεκτικά μέσα στους πυκνούς καπνούς.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ τη Τρίτη από τα Απόλλωνα της Ρόδου, επεκτάθηκε γρήγορα και άρχισε να καίει τα πάντα στο πέρασμα της.

«Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε σε πολύ δύσβατη περιοχή, τα μέτωπα. Δύσκολες περιοχέ και γίνονται προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί για να ελέγξουν τα μέτωπα αυτά», ανέφερε ο Νεκτάριος Φλοσκάκης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ρόδου.

Η πυρκαγιά στην κεντρική Ρόδο καίει πυκνό και παρθένο πευκοδάσος με μεγάλα δένδρα.

Χθες το μεσημέρι εκκενώθηκαν τα χωριά Σάλακος, Ελεούσα και Διμιλιά που είναι κοντά στον ορεινό όγκο του προφήτη Ηλία και ένα ιστορικό ξενοδοχείο Έλαφος που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ χθες βράδυ, ύστερα από κοινή απόφαση της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου Ρόδου, ζητήθηκε από την Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Κάμειρος, Αττάβυρος και Λίνδος.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό από τι προκλήθηκε η φωτιά, η οποία ξεκίνησε από δύσβατη περιοχή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Οδηγός Taxi μήνυσε μοντέλο του GNTM για ανάρτηση βίντεο στο TikTok χωρίς να το γνωρίζει

Her News

Λάρισα: 13χρονη έπεσε από μπαλκόνι – Τραυματίας ο πατέρας της που πήγε να τη σώσει

Her News b

Κόρινθος: Ζωή εφιάλτης για την 28χρονη – Πήγε μεθυσμένος και αποφασισμένος να τη σκοτώσει για… τον νονό!

Her News