HerNews.gr
Ελλάδα

Έρχεται το πιο θερμό Σαββατοκύριακο των τελευταίων ετών – Τι πρέπει να προσέχουμε

Μιλώντας στο MEGA η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως ο καύσωνας θα διαρκέσει πολλές ημέρες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ημέρες.

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, συστήνεται στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή να μένουν στο σπίτι τους και να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω, καθώς και να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους, διότι ενδέχεται να γίνει αλλαγή δόσεων στα φάρμακά τους.

Για τις έγκυες συστήνεται να εργάζονται εξ αποστάσεως (τηλεργασία) και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν έξω, διότι οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές.

Για τα παιδιά τόνισε πως δεν συστήνεται να πηγαίνουν στις παραλίες από τις 12:00 – 17:00, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς), να φορούν πάντα καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό.

Για όσους υποχρεωτικά θα κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες εν μέσω καύσωνα συστήνεται να φοράνε καπέλο, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν κάτω από τον ήλιο και οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους νερό ή χυμό.

Ιδιαίτερα, αυτές τις ημέρες τα γεύματα θα πρέπει να είναι πολλά και μικρά, κυρίως φρούτα και σαλάτες.

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα και ανακοινώσεις από το υπ. Υγείας

Επισημαίνεται πως οι ώρες 12.00 – 17.00 είναι από τις πιο επικίνδυνες ώρες και για εκείνο το διάστημα θα πρέπει να αποφεύγεται η παραμονή στην παραλία, ενώ για όσους δεν θέλουν να διακόψουν τους περιπάτους τους, συστήνεται να περπατούν πολύ αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί, γύρω στις 06:00.

Έρχεται το πιο θερμό Σαββατοκύριακο των τελευταίων ετών

Με τη χώρα να διανύει το δεύτερο κύμα καύσωνα, όλα δείχνουν πως τις τελευταίες δεκαετίες τα επεισόδια ακραίων θερμοκρασιών έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση.

Όπως είπε στο MEGA ο Γιώργος Παπαβασιλείου, διδάκτωρ Μετεωρολογίας, τα έντονα επεισόδια καύσωνα είναι συνδεδεμένα με την κλιματική αλλαγή και στο μέλλον αναμένεται να έχουν ακόμα περισσότερη ένταση και διάρκεια.

Ο νέος καύσωνας κάνει πρεμιέρα με 43άρια - Η πιο δύσκολη μέρα - ΤΟ ΒΗΜΑ

«Μπαίνουμε σε μία μακρά διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών και αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε.

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι το πιο θερμό των τελευταίων ετών, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να φτάσει τους 43-44 βαθμούς Κελσίου.

Κλιματιζόμενες αίθουσες για τους άστεγους από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων μεριμνά μέσα από μία σειρά δράσεων για τους άστεγους ώστε να μη βρεθούν εκτεθειμένοι στις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Αθηναίων έχει ανοίξει κλιματιζόμενες αίθουσες προκειμένου οι άστεγοι να προφυλαχθούν από τη ζέστη τις ημέρες του καύσωνα.

«Οι αίθουσες αυτές είναι ανοιχτές και οποιοσδήποτε χρειαστεί μπορεί να πάει από τις 08:00 έως τις 20:00», δήλωσε η Μελίνα Δασκαλάκη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παλαμάς Καρδίτσας: Έκκληση ηλικιωμένης που ζει στο μπαλκόνι της αδερφής της

HerNews ka

Κακοκαιρία Daniel: Διασώστες απεγκλώβισαν βρέφος από πλημμυρισμένο σπίτι – BINTEO

HerNews ka

Πάνος Αργιανίδης: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα ο πρώην παίκτης του Survivor που απειλούσε να αυτοκτονήσει

Her News b