HerNews.gr
Beauty

Mαλλιά: Πώς δρα το θαλασσινό αλάτι και ποια είναι τα οφέλη του;

Το αλάτι της θάλασσας μπορεί πράγματι να έχει διάφορες επιδράσεις στα μαλλιά και την επιδερμίδα μας, και οι ειδικοί έχουν αναλύσει τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές επιπτώσεις της συχνής έκθεσης στο αλάτι.

Mαλλιά: Πώς δρα το θαλασσινό αλάτι και ποια είναι τα οφέλη του;

Όσον αφορά τα μαλλιά, το αλάτι μπορεί πράγματι να προσδώσει όγκο και υφή στις τρίχες, και αυτό είναι το λόγο που πολλές γυναίκες αγαπούν το look των “beach waves” μετά το κολύμπι στη θάλασσα. Επιπλέον, το αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του περιττού λιπαρού στοιχείου από το τριχωτό της κεφαλής, προσφέροντας ένα αίσθημα φρεσκάδας και καθαριότητας.

Ωστόσο, το αλάτι μπορεί επίσης να αφυδατώνει τα μαλλιά, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείται συχνά και δεν αφαιρείται πλήρως. Για αυτό, είναι σημαντικό να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό μετά το κολύμπι στη θάλασσα και να ενυδατώνετε τα μαλλιά σας με κατάλληλα προϊόντα μετά την έκθεση στο αλάτι.

Όσον αφορά την επιδερμίδα, το αλάτι μπορεί να έχει αντίθετες επιπτώσεις, ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Για ορισμένους ανθρώπους με λιπαρό δέρμα, το αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του περιττού λιπαρού στοιχείου και να καθαρίσει τα πόρια. Ωστόσο, για άλλους με ξηρό δέρμα, το αλάτι μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ξηρότητα και αφυδάτωση.

Mαλλιά: Πώς δρα το θαλασσινό αλάτι και ποια είναι τα οφέλη του;

Επιπλέον, το αλάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς σε ορισμένες περιπτώσεις.

Mαλλιά: Πώς δρα το θαλασσινό αλάτι και ποια είναι τα οφέλη του;

Συνολικά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε να προστατεύουμε τα μαλλιά και την επιδερμίδα μας κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο αλάτι της θάλασσας. Εφαρμόζοντας κατάλληλα προϊόντα πριν και μετά το κολύμπι και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του δέρματος μας, μπορούμε να απολαύσουμε το κολύμπι στη θάλασσα χωρίς να προκαλέσουμε προβλήματα στα μαλλιά και το δέρμα μας.

Κλέλια Ανδριολάτου: Έκανε την πιο δροσερή αλλαγή στα μαλλιά της

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αθηνά Οικονομάκου: Υιοθέτησε το cream latte μανικιούρ

HerNewskl

Περιποίηση μαλλιών μετά την παραλία

Her News

Πως να κάνεις την τέλεια γραμμή eyeliner με το δάχτυλό σου;

HerNewskl