HerNews.gr
Αφιερώματα

30 Ιουλίου: Διεθνής Ημέρα Φιλίας

Η Διεθνής Ημέρα Φιλίας ανακηρύχθηκε το 2011 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την ιδέα ότι η φιλία μεταξύ λαών, χωρών, πολιτισμών κι ατόμων μπορεί να εμπνεύσει ειρηνευτικές προσπάθειες και να χτίσει γέφυρες μεταξύ των κοινοτήτων. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου.

Το ψήφισμα δίνει έμφαση στη συμμετοχή των νέων, ως μελλοντικών ηγετών, σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν διαφορετικούς πολιτισμούς και προωθούν τη διεθνή κατανόηση και το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Το μήνυμα για την Διεθνή Ημέρα Φιλίας

Για τον εορτασμό της Διεθνής Ημέρας Φιλίας, ο ΟΗΕ ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, ομάδες και κοινωνίες να διοργανώσουν εκδηλώσεις, δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών, της αλληλεγγύης, της αμοιβαίας κατανόησης και της συμφιλίωσης.

Αυτή η μέρα είναι μια πρωτοβουλία που ακολουθεί την πρόταση της UNESCO που ορίζει τον Πολιτισμό της Ειρήνης ως ένα σύνολο αξιών, στάσεων και συμπεριφορών που απορρίπτουν τη βία. Ταυτόχρονα προσπαθούν να αποτρέψουν τις συγκρούσεις αντιμετωπίζοντας τις βαθύτερες αιτίες τους με σκοπό την επίλυση προβλημάτων. 

Οι φιλίες στη ζωή μας

Οι φιλίες έρχονται σε πολλές μορφές κι αρχίζουμε να τις αναπτύσσουμε όταν είμαστε πολύ νέοι. Σε όλη μας τη ζωή, οι φιλίες εξελίσσονται. Οι συμμαθητές μας και οι φίλοι της γειτονιάς μας εξερεύνησαν τον κόσμο μαζί μας. Μαζί μοιραστήκαμε εμπειρίες και κάναμε σχέδια για το μέλλον. Τελικά, οι δρόμοι αποκλίνουν και νέοι φίλοι βρίσκουν μια θέση στην κοινωνική μας εμπειρία. Ο κόσμος μας διευρύνεται και ο πολιτισμός μας αλλάζει.

Με κάθε νέο φίλο, διευρύνουμε την άποψή μας για τον κόσμο. Οι εμπειρίες τους συμβάλλουν σε νέο νόημα στη ζωή μας. Μέσα από τις φιλίες, μεγαλώνουμε και διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Τελικά, ο κόσμος γίνεται μικρότερος και πιο συνδεδεμένος.

Την ημέρα της φιλίας επικοινωνήστε με τους φίλους σας για μια συνομιλία ή επίσκεψη. Αποδεχτείτε μια πρόσκληση για να γνωρίσετε νέα άτομα. Μοιραστείτε μια ανάμνηση με παλιούς φίλους και πείτε τους πόσο τους εκτιμάτε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σοφία Βέμπο: Σαν σήμερα γεννήθηκε η «Τραγουδίστρια της Νίκης»

HerNews ka

Νεϊμάρ: Σήμερα έχει τα γενέθλια του ο Βραζιλιάνος άσσος του ποδοσφαίρου

HerNews ka

Παύλος Α’ της Ελλάδας: Ποιος ήταν ο πατέρας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

HerNews ka