HerNews.gr
Ελλάδα

Το φρούριο Μπούρτζι στο Ναύπλιο ανοίγει ξανά για το κοινό

Το φρούριο Μπούρτζι, ένα ενετικό κάστρο που βρίσκεται στη μέση του λιμανιού του Ναυπλίου, θα ανοίξει ξανά για το κοινό από αυτό το Σάββατο 5/8, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Σε κοινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εταιρεία Δημοσίων Περιουσιών αποκάλυψαν ότι το μνημείο έχει υποστεί εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης. Αυτές οι προσπάθειες το έχουν καταστήσει προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία διατηρώντας παράλληλα όλα τα αυθεντικά μέρη του φρουρίου.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το φρούριο καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή, μεταξύ 9 π.μ. και 8 μ.μ

Έως τις 17 Αυγούστου η είσοδος θα είναι δωρεάν. Από τις 18 Αυγούστου, οι επισκέπτες θα πρέπει να αγοράσουν εισιτήριο. Ωστόσο, η τιμή των εισιτηρίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Το φρούριο του Μπούρτζι σχεδιάστηκε αρχικά από τον Antonio Gambello, αρχιτέκτονα από το Μπέργκαμο, το 1471. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε από τον μηχανικό Brancaleone.

Το Μπούρτζι είναι κορυφαίο σημείο του Ναυπίου

Το «μπούρτζι», προέρχεται από την τουρκοαραβική γλώσσα και σημαίνει «νησί φρούριο» όπου αποτελεί το σήμα κατατεθέν μαζί με το κάστρο του Παλαμηδίου για το Ναύπλιο. 

Το φρούριο σχεδιάστηκε για να ταιριάζει στο στενό σχήμα του νησιού. Το κέντρο καταλαμβάνεται από έναν πύργο, σε σχήμα ακατέργαστου εξαγώνου, με καλυμμένες θέσεις πυροβόλων εκατέρωθεν σε χαμηλότερο επίπεδο.Επίσκεψη στο Μπούρτζι, την πρώτη φυλακή του Κολοκοτρώνη - thesekdromi.gr

Το εσωτερικό του κάστρου έχει τρεις ορόφους που συνδέονταν με κινητές σκάλες για λόγους ασφαλείας. Το νερό τροφοδοτούνταν από μια μεγάλη κυκλική δεξαμενή νερού που βρισκόταν στο κελάρι, κάτω από τον πύργο.

Υπήρχαν είσοδοι βόρεια και νότια. Στη βορειοανατολική πλευρά δημιουργήθηκε ένα μικρό λιμάνι για να είναι δυνατή η ασφαλέστερη πρόσβαση στο οχυρό.

Ανάμεσα στο οχυρό και το θαλάσσιο τείχος υπήρχε ένα στενό πέρασμα, το οποίο μπορούσε να κλείσει με αλυσίδα για να προστατεύει το λιμάνι από τα εχθρικά πλοία.

Το φρούριο φέρει τα σημάδια πολλών αλλαγών και επισκευών από διαφορετικές εποχές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πιλότος Μπάμπης για τη δολοφονία της συζύγου του: «Δεν ήθελα να την βλάψω, την αγαπούσα»

Her News b

Μάρθα Καραγιάννη: Σήμερα στις 12.00 η νεκρώσιμη ακολουθία – Θα ακολουθήσει αποτέφρωση της σορού της

Her News b

Πώς κατανέμονται τα νέα κρούσματα στην χώρα

Her News