HerNews.gr
Beauty

Πως να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο & να μην εξατμίζεται

Πρέπει να ψεκάζετε το -κατά τα άλλα ακριβό- άρωμά σας κάθε λίγες ώρες για να το διατηρείτε φρέσκο; Τόσο από πρακτικής όσο και από οικονομικής άποψης, η συμπλήρωση του αρώματος όλη την ημέρα δεν είναι βιώσιμη, αλλά υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε ένα άρωμα να διαρκέσει περισσότερο.

Όσον αφορά τη μακροζωία, δεν δημιουργούνται όλα τα αρώματα ίσα. Το χρονικό διάστημα που διαρκεί ένα άρωμα θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. 

Πρώτον, η συγκέντρωση των αρωματικών συστατικών. Όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση, τόσο περισσότερο θα παραμείνουν τα μόρια της μυρωδιάς στο δέρμα. Αν αγοράσετε ένα eau de cologne, για παράδειγμα, κοιτάτε περίπου το 4-6%, ένα eau de toilette είναι 7-15% και για ένα eau de parfum, είναι 5-20% 1. Ένα καθαρό άρωμα/extrait de parfum, εν τω μεταξύ, είναι περίπου 20-30% συμπύκνωμα αρώματος.

Στη συνέχεια, πρέπει να κοιτάξετε το μείγμα νότες βάσης, καρδιάς και κορυφής, καθώς αυτό θα επηρεάσει επίσης το πόσο γρήγορα ξεθωριάζει το άρωμά σας.

Αν ένα άρωμα είναι βαρύ, για παράδειγμα, έχει πολλά υπέροχα φρέσκα εσπεριδοειδή και νότες βοτάνων, αλλά λίγες νότες βάσης, αυτές τείνουν να είναι πιο πτητικές και να εξατμίζονται αρκετά γρήγορα. Ένα άρωμα με πολλές σύνθετες νότες βάσης, από την άλλη πλευρά, θα διαρκέσει περισσότερο, καθώς οι ξυλώδεις, μοσχομυριστές και ρητινώδεις νότες τείνουν να είναι πιο σταθερές και να μην εξατμίζονται τόσο γρήγορα.

Αν και όλα τα παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση της επιλογής σας, δεν την περιορίζουν. Εάν η επιλογή σας δεν σημαδεύει αυτά τα πλαίσια ή αν ψάχνετε τρόπους να κάνετε τα αρώματα που ήδη έχετε και αγαπάτε να διαρκούν περισσότερο, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να επιβραδύνετε το ξεθώριασμα του αρώματος σας.

Ψεκάστε στα σωστά μέρη

Αν συνήθως απλώνετε το άρωμά σας άσκοπα προς την κατεύθυνση του λαιμού ή του στήθους σας, τότε ίσως να μην το βοηθήσετε να μυρίζει καλύτερα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η θερμότητα είναι το κλειδί για την ενεργοποίηση του αρώματος, γι’ αυτό   πάντα να εφαρμόζετε το άρωμά σας σε σημεία παλμού, όπως πίσω από το αυτί, στο κάτω μέρος του λαιμού ή στους καρπούς σας.

Μην τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους

Είναι κάτι που παρακολουθούμε τις γυναίκες να κάνουν εδώ και χρόνια, αλλά αποδεικνύεται ότι το τρίψιμο των καρπών μεταξύ τους μετά την εφαρμογή αρώματος δεν είναι καλή ιδέα.

Στην πραγματικότητα θέτει σε κίνδυνο τις νότες κορυφής και εμποδίζει το αληθινό άρωμα να έχει την ευκαιρία να καθίσει στο δέρμα και να αναπτυχθεί σωστά.

Δοκιμάστε να συνδυάσετε το άρωμά σας

Η επίστρωση αρωμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το άρωμά σας διαρκεί περισσότερο. Είναι η διαδικασία εφαρμογής αρωματικών προϊόντων σώματος – όπως αφρόλουτρο σώματος και ενυδατική κρέμα – στο ίδιο άρωμα. Αυτό ενισχύει την επίδραση του αρώματος και το κάνει να διαρκεί όλη την ημέρα. 

Επενδύστε σε ένα άρωμα μαλλιών

Ο ψεκασμός στα μαλλιά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός καθώς τα μόρια του αρώματος προσκολλώνται στις ίνες των μαλλιών, κάνοντας το άρωμα να διαρκεί περισσότερο. Ωστόσο, το οινόπνευμα στο άρωμα τείνει να στεγνώνει τα μαλλιά, γι’ αυτό και τα spray μαλλιών έχουν γίνει μια τόσο δημοφιλής προσθήκη στην γκαρνταρόμπα των αρωμάτων. Σκεφτείτε το ως έναν πιο διαπεραστικό τρόπο για να φορέσετε το αγαπημένο σας άρωμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βίκυ Καγιά: Αυτό είναι το άρωμα που δεν αποχωρίζεται φέτος!

HerNewskl

Μαύρο vs Καφέ eyeliner: Πότε και γιατί να φοράτε το καθένα

HerNews ka

Η Rihanna δοκίμασε rasta braids στα μαλλιά της!

HerNewskl